Een stoer hondje met een klein hart

24 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Eind negentiende eeuw, Nederlands-Indië. Zodra Rudolf Kerkhoven de overweldigende natuur op Java heeft gezien is hij niet meer te stoppen. Hij moet en zal er een theeplantage gaan vestigen en tot bloei brengen. Als een vis in het water, zo voelt hij zich in dit woeste gebergte. Een man met een missie, maar wat kost dat? Veel, heel veel, zo blijkt uit de voorstelling ‘Heren van de Thee’, naar het gelijknamige boek van Hella Haasse. Rudolf wordt tegengewerkt door de natuur en door zijn familie. Verblind door ambities ziet hij niet dat zijn vrouw Jennie beseft dat haar man meer geeft om de Javaanse grond dan om haar en pleegt ze zelfmoord. En dan komt het schuldgevoel.

u Dinsdag 12 januari om 20:15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen

Afhankelijkheid van de digitale wereld, het onderwerp waar het in haar vorige show IClaudia nog over ging. Tegenwoordig kun je koken op Secondlife.nl en vreemdgaan via internet. Wie begrijpt de tijd waarin hij zelf leeft? Waarschijnlijk niemand. Pas na vijftig jaar dringt het door hoe het nu eigenlijk zat. Wanneer een nieuwslezer tijdens een zondagavondjournaal vertelt over de Hete Vrede, want zo heeft Claudia de Breij deze periode en dus ook haar voorstelling genoemd. Zelf zat ze in het verzet tijdens de Koude Oorlog. Ze maakt grappen over alle dingen waar ze aan twijfelt. Ze zingt over de dingen die ze zeker weet en dat gaat haar erg goed af. Veel cabaretiers zingen nogal serieuze nummers, maar Claudia is een positieve uitzondering. ‘Humor is mijn leven, dat is niet iets wat je aan of uit kunt zetten. Ik adem het!’

u Woensdag 13 januari om 20:15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen

Wegens groot succes en uitverkochte zalen tijdens het vorige theaterseizoen, is de voorstelling ’25 jaar Hans Liberg’ ook dit seizoen weer te zien in de theaters. Deze feesteditie bestaat uit de bekende Liberg ingrediënten: bruisende energie, grote muzikaliteit en een zeer hoog lachgehalte. Hoogtepunten uit negen verschillende shows, gerecycled, gerenoveerd, omgebouwd en gepimpt. “Als je de geschiedenis kent, dan herhaalt zij zich niet”, aldus Hans Liberg. Hij hijst zich in een Mao-pak en zingt een lied over democratie. Politiek correct of satire? Dat mag u zelf uitzoeken, want dat doet Liberg ook al een kwart eeuw met succes.

u Vrijdag 15 januari om 20:15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen

Woezel is een jongenshondje met een stoere blaf en grote flaporen, maar met een heel klein hartje. Pip is zijn lieve, vrolijke hartsvriendinnetje. Samen beleven zij allerlei avonturen in De Tovertuin. Bettina Holwerda zal in rol van vertelster de kinderen meenemen naar de magische Tovertuin. In deze magische Tovertuin wonen Woezel en Pip samen met hun bekende vriendjes: Tante Perenboom, een prachtige perenboom vol sappige peertjes; De Wijze Varen, vol wijze gedachten en goede raad; De Zingende Tulpjes, altijd in voor een liedje en een lolletje; en natuurlijk straalt Het Zonnetje boven de tovertuin! Als er tenminste geen wolken zijn…

De voorstelling van Woezel en Pip is een muzikale poppentheatershow gebaseerd op de boekjes van Guusje Nederhorst met in de hoofdrol Woezel en Pip en Bettina Holwerda. De vrolijke voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en zit boordevol bekende liedjes uit de Woezel en Pip boekjes.

u Zondag 17 januari om 14:00 & 16:00 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen.

advertentie
advertentie