Heukelum ten koste van GJS naar kwartfinale

25 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Twee clubs voegden zich tijdens het Trias Champions Cup bij het al eerder voor de kwartfinales geplaatste LRC. Heukelum hield GJS, dat moest winnen, op een gelijkspel, wat voor hen voldoende was om door te gaan. Dat Sliedrecht de groepswinst pakte was niet verrassend. Het won met 2-5 van Peursum, dat daardoor laatste werd in hun poule. Die vervelende positie was er ook voor Woudrichem in poule B, dat met 5-0 verloor van het al uigeschakelde Schelluinen. Sleeuwijk zit in de wachtkamer, om eventueel als één van de twee beste nummers twee alsnog bij de laatste acht te geraken. VVAC werd met 8-4 verslagen, maar of dat dat voldoende is lijkt twijfelachtig.

GJS – Heukelum 1-1

Inzet van deze wedstrijd was de groepswinst in poule B. GJS moest winnen, waar Heukelum aan een gelijkspel voldoende had. Dat had één doelpunt meer gescoord dan de Jonge Spartanen. GJS was geen schim van de fanatieke en slim spelende ploeg zoals eerder tegen Schelluinen. Het tempo waarin het op jacht ging naar de winst was veel te laag en het speelde veel te slordig. Ook van een man meer situatie, nadat de sterk spelende Sil van Putten namens Heukelum op het strafbankje belandde, wist GJS niet te profiteren. Dezelfde Van Putten opende namens Heukelum de score, waarna GJS in de achtervolging moest. De gelijkmaker viel vijf minuten voor tijd en de spanning was om te snijden. De zo broodnodige tweede treffer kwam er echter niet meer. Verdiend zou dat ook niet geweest zijn, want daarvoor maakte de ploeg een te matte indruk tegen Heukelum dat dit toernooi aangenaam verrast.

Doelpunten: GJS: Louis Damen. Heukelum: Sil van Putten.

Schelluinen – Woudrichem 5-0

Schelluinen ging met de intentie het veld in zich te revancheren voor de nederlaag tegen GJS en het gelijkspel tegen Heukelum eerder dit toernooi. Het was Schelluinen onwaardig wat men in die wedstrijden had laten zien. Bovendien zou de verliezer van hun duel met Woudrichem volgend jaar moeten voorloten. Het werd een regelmatige overwinning voor Schelluinen dat in Ricardo Papilaja hun productiefste man had (drie doelpunten). In de tweede helft trok Mohammed Boukrouche de trukendoos veelvuldig open en vermaakte het publiek met een paar knappe acties, die echter weinig effectief waren. Dat hoefde ook niet, want de overwinning voor zijn ploeg kwam geen moment in gevaar.

Doelpunten: Schelluinen: Ricardo Papilaja (3x), Hassib Amanzada, Nikos Tabas.

Peursum – Sliedrecht 2-5

Sliedrecht stond al met een been in de kwartfinales en had aan een gelijkspel voldoende om ook het tweede been bij te trekken. Peursum moest winnen om niet als laatste te eindigen en was dan nog afhankelijk van het resultaat in de volgende wedstrijd. Sliedrecht had het aanvankelijk nog knap lastig met de ploeg uit Gissenburg. Bij rust was de stand slechts 2-1 en kon het zich niet permitteren freeweelend de kwartfinale binnen te stappen. Na de pauze gooide Sliedrecht al snel de wedstrijd op slot en was er niet veel meer te beleven voor het toekijkend publiek.

Doelpunten: Peursum: Bram den Hartog, Marnik Korevaar. Sliedrecht: Niels Bot (2x), Dennis Wanrooy, Jos de Jong, Hakan Tokul.

VVAC – Sleeuwijk 4-8

De inzet van deze ontmoeting was de tweede plaats in groep C. De kans dat VVAC bij winst nog zou doorstomen naar de kwartfinales was kleiner dan van Sleeuwijk, daar het een ongunstig doelsaldo had. Sleeuwijk maakte bij een grote score daar nog wel kans op. Het domineerde de gehele wedstrijd, maar verwaarloosde te vaak de verdediging en kreeg er vier om de oren. De acht gescoorde goals waren daardoor waarschijnlijk toch te weinig. Maarten de Bruyne was hun topschutter met drie treffers. De vier tegendoelpunten waren waarschijnlijk fataal om nog de kwartfinales te gaan halen.

Doelpunten: VVAC: Thomas Henke, Adriaan Brandwijk, Marcel Kroeze, Marcel Vonk. Sleeuwijk: Maarten Bruyne (3x), Remy Rodenburg, Wilco van Rossum, Bart Verhoeven, Raymond Duizer, Arjo Nederveen.

advertentie
advertentie