En weer krijgen we gelijk

29 december 2009 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

In februari van dit jaar heeft het CDA, samen met SP en GroenLinks gezorgd voor een betere aanpak van de Lingewijk, zonder onnodig slopen van betaalbare woningen. Uiteindelijk heeft het college voor onze argumenten moeten zwichten.

Bij de behandeling van het bestemmingsplan voor de Haarwijk-Zuid heeft de oppositie in de gemeenteraad gewezen op de onzorgvuldige voorbereiding van dit bestemmingsplan. We hebben toen samen een amendement ingediend om alleen het noordelijke stuk vast te stellen. Het stuk waar nu nog de bejaardenwoningen staan, de plek waar het gymnasium stond en de tuin van Plantsoen 20 moest volgens ons nader onderzocht worden en in een nieuw (goed onderbouwd) bestemmingsplan worden geregeld. Volgens het college met in z’n kielzog de coalitie was dit het ontlopen van je verantwoordelijkheid. Wij vonden, dat een slecht voorbereid plan alleen maar tot tijd en geldverlies zou leiden. De coalitiepartijen in de raad (PvdA/Stadbelang, VVD en CU/SGP) wilden niet naar ons luisteren.

Op 15 december 2009 heeft de Raad van State nu het bestemmingsplan Haarwijk-Zuid geschorst voor exact hetzelfde gebied dat wij in ons amendement hadden aangegeven. De raad werd veroordeeld in de kosten van de procedure. Pikant detail: de raad wist niet eens dat hij zich verweerde, dat doet het college van burgemeester en wethouders wel voor de raad. Dat we veroordeeld zijn en het bestemmingsplan geschorst is werd ons trouwens ook niet meegedeeld, dat moesten wij via derden horen.

De CDA fractie blijft deze affaire met belangstelling volgen. Misschien is het te optimistisch om te veronderstellen, dat dit college van b en w nog iets bijleert. Maar toch, beter communiceren en zorgvuldigheid zijn nuttige dingen bij de beleidsvoorbereiding, ook in Gorinchem.

CDA Gorinchem.

advertentie
advertentie