Rocko is overleden

31 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Misschien wel een van de markanste Gorcumers is in de nacht van 27 op 28 december overleden. Groenvleugelara Rocko is ongeveer 66 jaar oud geworden. Rocko staat bij de meeste mensen bekend 'als de papegaai van de dierenwinkel uit de stad'. Tientallen jaren stond hij op de stoep voor de winkel.

Zijn laatste levensjaar bracht hij met veel plezier door in de kinderboerderij. Door de verhuizing van de dierenwinkel naar een stad aan de andere kant van het land werd een ander Gorcums voor Rocko gezocht. Dit werd gevonden tussen de dieren van de kinderboerderij. Aan belangstelling had Rocko geen gebrek. Vele bezoekers kwamen hem begroeten en met hem kletsen. Vele vrijwilligers mochten hem graag even achter op zijn koppie krabbelen. Veel mannelijke vrijwilligers mochten dit echter niet. Rocko had zo zijn duidelijke voorkeuren en dan met name voor het vrouwelijk geslacht.

Rocko vertoonde opeens uitvalsverschijnselen aan zijn poot en zijn snavel. Een gespecialiseerde vogeldierenarts constateerde een attack (hersenbloeding) bij hem. Rocko leefde nog even op na dit bezoek, hij kletste gezellig tegen de vrijwilligers, genoot van alle extra aandacht en de extra hapjes. Hij nam plaats op zijn stok en zat lekker te eten toen zij vertrokken. De volgende morgen troffen de vrijwilligers Rocko dood aan.

advertentie
advertentie