je open’

23 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Vluchtelingenwerk Zuidvleugel is een diverse organisatie die zich inzet voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. Vrijwilligers van Vluchtelingenwerk ondersteunen vluchtelingen door het geven van juridisch advies en voorlichting tijdens spreekuren. Maar iemand die een status heeft en in de gemeente komt wonen, heeft ook andere vormen van ondersteuning nodig. De vrijwilligers van locatie Gorinchem helpen vluchtelingen daarom ook op het gebied van inburgering, sociale voorzieningen, onderwijs en werk.

Vluchtelingen-werk zoekt vrijwilligers GORINCHEM - Maak een wereld van verschil. Dat is de slogan waarmee Vluchtelingenwerk Zuidvleugel op zoek is naar vrijwilligers. Vluchtelingenwerk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich op de locatie Gorinchem willen inzetten voor vluchtelingen. Het takenpakket varieert van juridische hulp tijdens spreekuren tot praktische begeleiding in het wegwijs maken in de samenleving.

Sara Alfaki (23) en Bismel Al. Bana (28) zijn erg blij met de vluchtelingenwerk in Gorinchem. Beide zijn als vluchteling in Nederland gekomen en zijn goed geholpen door de vrijwilligers van Vluchtelingenwerk. ,, Als we brieven hebben die we niet begrijpen dan vertalen ze die voor ons. Niet elk land heeft een organisatie die dit mogelijk maakt voor vluchtelingen. In Nederland is iedereen erg hartelijk, ze helpen iedereen. We zijn erg blij met de vrijwilligers die ons zo goed wegwijs maken in de Nederlandse taal en in Gorinchem zelf. Ik ken zelf nog niet veel mensen in Gorinchem maar als mijn Nederlands goed is dan komt dat ook wel goed”, vertellen de vrolijke Sara en Bismel.

Nieuwe vrijwilligers krijgen een inwerkprogramma, scholing en training aangeboden. Zij werken vanuit een team en krijgen professionele begeleiding. Vrijwilligers hebben recht op een onkostenvergoeding en krijgen via de organisatie een WA- en ongevallenverzekering.

,,Onze vrijwilligers staan met beide benen in de wereld. Het zijn mensen die zich niet zo snel uit het veld laten slaan, betrokken maar ook nuchter. Op dit moment hebben we een tekort aan vrijwilligers, we zijn bezig met het werven van vrijwilligers. Ook jongeren en migranten kunnen zich opgeven als vrijwilliger, om zo te zorgen voor een draagvlak in de samenleving. Werken voor Vluchtelingenwerk Zuidvleugel is dankbaar en uitdagend. Er gaat een wereld voor je open én je maakt een wereld van verschil voor vluchtelingen”, aldus Margriet ten Hoven Gebiedsmanager Vluchtelingenwerk Dordrecht en omsteken.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de informatiemiddag te bezoeken op woensdag 24 februari om 16.00 uur op het kantoor aan het Heerenlaantje 30-i te Gorinchem. Voor meer informatie Margriet ten Hove mtenhove@vioz.nl of tel. 078-6399333

advertentie
advertentie