Zelfbediening in bibliotheek

24 februari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – De bibliotheek in Gorinchem is verre van saai te noemen. Ook de bieb gaat mee in de automatisering en heeft de zelfbediening geïntroduceerd.

De geheel nieuwe bibliotheek werd dinsdag 23 februari geopend door wethouder Jack Oostrum. Vanaf die datum is de zelfbediening ingegaan en mogen de klanten de boeken zelf scannen voor de uitleen. Ook kan de klant gelijk zien of er nog boeken op het pasje staan die terug moeten of dat er nog een boete betaald moet worden. De feestelijke opening werd druk bezocht en de klanten mochten gelijk oefenen met de zelfbediening. ,,Het is heel belangrijk dat de mensen gelijk aan de slag gaan met de uitleen, ons personeel mocht daarbij ook niet helpen. Alleen aanwijzingen geven en verder niets. Zo heeft het personeel meer tijd om informatie te verstrekken aan de klanten. Het personeel is hiervoor ook speciaal opgeleid als gastvrouw. Er is nu veel meer tijd voor de kant, het personeel kan nu de bali verlaten en echt door de bibliotheek gaan lopen. Deze veranderingen in de bibliotheek bevorderd de kwaliteit van het personeel”, aldus mevrouw Stravers Vestigingsmanager.

Ook voor de boetes hoeft het personeel zijn hand niet om te draaien. De bibliotheek beschikt over een apparaat waar je met losgeld of met de chip de boete kan betalen. Voor mensen die vaker de boeken te laat inleveren en zo boetes creëren, kunnen tegenwoordig krediet op het pasje zetten zodat ze de boete gelijk betalen. De bibliotheek is nog lang niet klaar met verbouwen, uiteindelijk wordt het overzicht van de boeken ook klantvriendelijker gemaakt.

advertentie
advertentie