Greet Steenland exposeert Horizons in Galerie Gorinchem

24 februari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In Galerie Gorinchem start zondag 7 maart de expositie Horizons van Greet Steenland, met recente olieverfschilderijen van weidse en intense landschappen.

Greet Steenland (1957) studeerde af in de richting Autonoom Schilderen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Als globetrotter zijn het voor haar de eindeloze reizen naar onder andere Australië, IJsland, Chili, de Pacific, Nieuw Zeeland en Namibië die haar fascineren en inspireren. In haar werk zijn alle continenten terug te vinden. Zachte glooiingen van woestijnduinen, ruige rotsblokken, gletsjers en harde contouren door de hete zon vormen de perfecte inspiratiebron.

Zowel in haar schilderijen als tijdens haar reizen door lege, verlaten landschappen zoekt Steenland extremen. Omdat schilderkunst voor haar synoniem staat voor ultieme vrijheidsbeleving, permitteert zij zich allerlei dichterlijke vrijheden. De overweldigende natuurervaring brengt haar uitdaging en dynamiek. Dit wordt vertaald in grensoverschrijdende schilderkunst. Eindeloze einders worden verbeeld in de expositie Horizons.

Naast haar uitbundige en kleurrijke werk is een ingetogen serie schilderijen ontstaan. Veelal opgebouwd uit zwart/wit en grijzen afgewisseld met grote rode monochrome landschappen. Ook hier staan verre reizen, avontuur en beleving van ruimte centraal. De verwerkte impressies balanceren op de grens van figuratief en abstract.

Sinds 1989 exposeert Steenland geregeld in gerenommeerde galerieën in zowel binnen- als buitenland. Haar werk is opgenomen in diverse collecties, waaronder Unesco in Parijs. In 2006, 2007 en 2008 is Steenland genomineerd voor de 'Kunstenaar van het Jaar'.

De expositie is te zien tot en met 25 april aan de Westwagenstraat 67, 0183-631444. In de galerie is tevens een sieradenatelier gevestigd, waar belangstellenden terecht kunnen voor sieraden op maat en workshops.

Openingstijden van de galerie zijn: donderdag 18.30 uur tot 21.00 uur, vrijdag en zaterdag 13.00 uur tot 18.00 uur, tweede zondag van de maand tijdens de Culturele Route Gorinchem (13.00 uur tot 17.00 uur) en op afspraak. Voor meer informatie: www.galeriegorinchem.nl.

advertentie
advertentie