De Mattheus Passie van Bach: een puur menselijk verhaal

25 februari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In de Exoduskerk aan de Mollenburgseweg wordt dinsdag 16 maart vanaf 20.00 uur een bijeenkomst rond de Mattheus Passie van Bach gehouden. Belangstellenden maken krijgen een globale kennismaking met het werk, luisteren een aantal delen en krijgen uitleg over tekst en muziek.

Bach heeft niet zozeer het lijden van Christus centraal gesteld, maar juist het menselijk handelen dat er de aanleiding voor was. De luisteraar zal zichzelf herkennen in dit puur menselijke verhaal. De luisteravond wordt geleid door Annemiek Vogels, musicus en theoloog. Zij is de afgelopen tien jaar gewend geraakt aan een divers publiek: van strenggelovigen tot overtuigde godloochenaars, van doorsnee goedgelovigen tot kritische filosofen. De ervaring leert dat de diep menselijke betrokkenheid die spreekt uit de muziek van Bach alle mensen weet te raken, ongeacht hun levensvisie.

Opgave bij Willy Schravendeel, het liefst per e-mail: schravendeel@wxs.nl. De bijdrage van de deelnemers in de kosten is 2,50 euro. Dat bedrag kan overgemaakt worden op rekening 4324 756 t.n.v. ‘Vorming en Toerusting Gorinchem’.

advertentie
advertentie