Bluesfestival strikt toppers

25 februari 2010 om 00:00 Nieuws

LEERDAM – Vele bluesliefhebbers kijken uit naar zaterdag 6 maart, als het Leerdamse bluesfestival wordt gehouden in Het Dak aan de Tiendweg. De organisatie tracht zichzelf jaarlijks te overtreffen met een nog beter programma dan het vorige jaar en bij deze 22ste editie is zij daar weer in geslaagd. Een schitterende line-up in de drie zalen van Het Dak die gebruikt worden, maar ook de afternoonblues in Hotel Lucullus met Black Top mag er zijn. Deze is vanaf 15.00 uur gratis toegankelijk.

Het Dak opent de deuren om 19.00 uur en het liveprogramma begint om 20.15 uur in de St. Louis zaal met een optreden van Fried Bourbon, vanzelfsprekend aangekondigd door ‘master of ceremonie’ Peter Schoemaker, een vaste waarde voor het festival. Dat geldt overigens ook voor alle medewerkers die zich jaarlijks belangeloos inzetten voor het welslagen van het gebeuren. Als dan Boyd Small met band en Michael de Jong, elkaar steeds een kwartier opvolgend, in de andere zalen aan hun optreden zijn begonnen draait alles weer op volle toeren. Ongelofelijk blij is de organisatie dat Ian Siegal - ook met band – dit jaar weer optreedt, na zijn weergaloze optreden in Leerdam van twee jaar geleden en twee cd’s verder: Dust en Broadside. Zonder iets af te doen aan alle andere optredende artiesten. Big Pete & the Backbones bijvoorbeeld, welke band een andere naam heeft gekregen en als speciale gast de van oorsprong New Yorkse supergitarist Alex Schultz in de gelederen heeft.

Maar ook jonge honden als Bas Paardekooper & the Blew Crew (voor het stevige bluesrockwerk) en het gigantische talent Ralph de Jongh. En Big Blind en Louisiana Men zijn in een zeer uiteenlopende stijl griezelig goed.

Blues 2010 belooft een fantastisch muzikaal feest te worden en wat de sfeer betreft zit het in Het Dak altijd goed. Kaarten zijn in de voorverkoop voor slechts 25 euro aan te schaffen bij (in Leerdam) Spruyt Music Store, Double D Tattoo en Het Dak (ook telefonisch (0345-613626), in Gorinchem bij Grandcafé ’t Gelagh en in Dordrecht bij Velvet Music.

Uitgebreide informatie op www.blues89.nl.

advertentie
advertentie