Lilian Mensing exposeert in bestuursvleugel gemeentehuis

25 februari 2010 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - Lilian Mensing exposeert van 4 maart tot en met 28 mei in de bestuursvleugel van het gemeentehuis in Werkendam. Wethouder Marjolein Hak opent de mini-expositie, en geeft daarmee het startsein van de eerste van een serie mini-exposities. De organisatie van deze exposities is uiting van een van de opdrachten uit de Cultuurnota. Hierin is afgesproken dat lokale kunstenaars gelegenheid krijgen om in de bestuursvleugel van het gemeentehuis te exposeren.

Lillian Mensing woont en werkt in Hank. In 2005 werd ze eigenaar van een groot atelier, vanaf dat moment is ze fulltime zelfstandig kunstenares. Nadat Lillian Mensing de M.T.S. voor mode & kleding had afgerond, is ze gaan werken in een atelier in Den Haag. Hier is haar talent voor het maken van sculpturen ontdekt.

Na het volgen van verschillende cursussen en workshops bij bekende kunstenaars en bronsgieters in Nederland, en na haar achttien jaar lange boetseerervaring, maakt Lillian sculpturen van zeer hoge kwaliteit. Haar inspiratie komt voort uit de menselijke figuur in al haar facetten. De kunstenaar is haar loopbaan begonnen met het maken van portretten. De laatste jaren is ze zich meer gaan toeleggen op het menselijke figuur in z’n geheel als in 'delen' ervan, zoals de opengewerkte torso’s, omdat de beweging dan nog beter tot uitdrukking komt.

In 2009 is de kunstenares begonnen met het geven van de cursus 'Van was naar Brons'. In deze cursus leert zij de cursisten het gehele proces om zelf een wassen beeld te boetseren en deze in brons te laten gieten.

advertentie
advertentie