Poort6 voert groot onderhoud uit aan Intervamflats

26 februari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Poort6 voert groot onderhoud uit aan de zeshonderd Intervamflats in de Gildenwijk in Gorinchem. De werkzaamheden zijn deze week gestart. Gezien het grote aantal woningen en de omvang van de werkzaamheden voert Poort6 het onderhoud in drie fasen uit. Dit jaar worden de woningen aan de Barbierstraat aangepakt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Zwaluwe Bouw.

Aan de buitenzijde van de flatgebouwen wordt de dakbedekking vervangen, de gevel aangepakt en de entree gemoderniseerd. Ook worden de liften vervangen en krijgen de woningen een HR-ketel. Bewoners hebben zelf de keuze of zij de badkamer, de keuken en het toilet willen vernieuwen. Het merendeel van de bewoners in de Barbierstraat heeft inmiddels voor de vernieuwing gekozen. De bewoners hebben verschillende keuzemogelijkheden voor de kleuren van de keukenkastjes en de tegels. Daarnaast kunnen ze kiezen voor verschillende extra opties. Voor de werkzaamheden wordt geen huurverhoging berekend.

De werkzaamheden zorgen voor het nodige overlast voor de bewoners. Alle bewoners zijn geïnformeerd via een informatiebijeenkomst, een brochure en huisbezoeken. Na de Barbierstraat volgen de werkzaamheden aan de Gerard van Lomstraat, Van Goudoeverstraat en de Van Hogendorpweg.

advertentie
advertentie