Site seniorengids vrijwel drempelloos

27 februari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Speciaal voor sites die bedoeld zijn voor senioren en gehandicapten is een keurmerk ontwikkeld waaruit blijkt dat de site drempelloos is voor deze mensen (www.drempelvrij.nl/waarmerk). Alhoewel de site www.seniorengids-gorinchem.nl vanwege financiele redenen geen aanspraak kan maken op dit keurmerk, heeft een erkende organisatie wel vastgesteld dat het platform zeer toegankelijk is voor senioren.

,,Ik wil graag een zo goed mogelijke site hebben en heb daarom aan mensen van Qualityhouse BV gevraagd of zij commentaar wilden geven op de site. Een officieel rapport kost erg veel geld en ook de jaarlijkse bijdragen om het keurmerk te kunnen vermelden kost veel geld. Dat geld heb ik niet", zegt initiatiefnemer Gerard Broekman.

Omdat www.seniorengids-gorinchem.nl geen commerciële site is, wilde Qualityhouse gratis de beoordeling doen. Broekman: ,,Maar dan was het niet mogelijk het keurmerk op de site te plaatsen, als de site goed zou worden beoordeeld. Het keurmerk vind ik niet het belangrijkste. Het gaat mij om een goede toegankelijke site."

Uit het onderzoek bleek dat enkele puntjes verbetering behoeven. Daar wordt nu aan gewerkt. ,,Als die aangepakt zijn, is de site nog toegankelijker dan hij nu toch al is."

Maandelijks komen nu al gemiddeld 2400 bezoekers naar de site.

advertentie
advertentie