Seniorensoos voortaan in Speeltuin West

27 februari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De deelnemers aan de seniorensoos, die voorheen in het Sportcafé van de Oosterbliek bijeen kwamen, zijn heel blij met hun nieuwe stekje bij Speeltuinvereniging West.

Nadat bestuursleden van de speeltuinvereniging ter ore was gekomen dat de soos haar activiteiten moest beeindigen vanwege bezuinigingen, besloten ze in actie te komen. Ze boden de senioren een plaats in hun verenigingsgebouw aan. Dat lieten de senioren zich geen twee keer zeggen en sinds 10 februari komen ze op woensdagochtend in het gezellige gebouw van West bijeen.

Ze kregen uit verschillende hoeken financiële ondersteuning om spullen te kopen. Benzinestation Texaco, Hagemeyer fietsen en Autorijschool Kluytmans tastten in hun buidel en dat leverde tot nu toe ruim € 150 sponsorgeld op. Dit geld zal worden gebruikt om spullen voor creatieve activiteiten te kopen.

In de gezellige ruimte van de vereniging zijn alle senioren uit Oost van harte welkom en uiteraard ook de leden van de speeltuinvereniging. Elke woensdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur komen de mensen bij elkaar. De entree kost niets, alleen voor de koffie, thee of chocolademelk moet worden betaald: € 0,75.

De agenda voor de komende maanden:

Maart

10 maart: Lezing ‘Hoe kom je tot een telefoonkring voor senioren?’

17 maart: Creatief koken. Gevulde eieren en gevulde tomaat.

24 maart: Crea-ochtend. Paasdecoratie maken.

31 maart: Paasbrunch vanaf 10.30 uur. Vooraf graag opgeven bij st. Arkelstad (tel.: 694242, Huriye Ozsoy). Kosten € 2,50.

April

7 april: Vrije inloop. Koffie met een goed gesprek.

14 april: Crea-ochtend.

21 april: Creatief koken. Decoraties maken voor koude schotels (schortje meenemen).

28 april: Museumbezoek. Tentoonstelling van Olaf Stevens: glas en keramiek.

Mei

5 mei: Vrije inloop. Koffie met een goed gesprek.

12 mei: Creatief koken.

19 mei: Lezing over de nieuwe verkeersregels.

26 mei: Crea-ochtend.

advertentie
advertentie