GJS klopt na overwinning op poort eerste klasse

Zware blessures voor Woudrichem spelers

Zaterdagvoetbal

Hoofdklasse

LRC Leerdam-Kozakken Boys 1-1

Een boeiende streekderby tussen de vertrekkende (Ad van Seeters) en komende (Michel Langerak) Boys trainer. De ruim 1900 toeschouwers zagen voor rust een balvaster Kozakken Boys, maar LRC zorgde met razendsnel uitgevoerde counters voor het meeste gevaar. Uit een van die uitvallen was het de oud-Kozak Willem Looijen die de thuisploeg op voorsprong bracht. Toen na de thee LRCer Luciano van Harlingen met een omstreden tweede gele kaart richting kleedkamer moest, voerden de Werkendammers met de-man-meer-situatie de druk op. Dat resulteerde een kwartier voor tijd in de verdiende gelijkmaker van Richie Basoski. Beide trainers konden na afloop wel vrede met de puntendeling hebben, maar schoten met dat ene punt weinig op in hun strijd om lijfsbehoud c.q. promotie naar de topklasse.

Eerste klasse

Schelluinen-VVGZ 0-4

Anders dan de uitslag doet vermoeden, waren de elf van Edin Curic niet kansloos tegen een prima spelend VVGZ. Zeker in het eerste halfuur kregen de Scaluners mogelijkheden. Toch waren het de gasten uit Zwijndrecht die na het eerste bedrijf op een 0-2 voorsprong kwamen. Na rust een aandringende thuisploeg die veel ruimte achterin moest weggeven. Twee snelle counters van VVGZ waren voldoende om de eindstand op het scorebord te krijgen.

Tweede klasse

s.c. Everstein-GJS 2-3

Waar ligt dit seizoen het plafond voor de Dalemers? Door de overwinning op Everstein bezetten de mannen van Leon Elands nu de derde plaats in 2F, een plek die aan het eind van de rit goed is voor een enkeltje eerste klasse. Gemakkelijk kwam de overwinning echter niet tot stand. Vooral na rust was het voor menig meegereisde GJS-supporter billenknijpen. Daar zag het voor de thee absoluut naar uit. Door doelpunten van Ruud Bos en Louis Damen ging men met een comfortabele 0-2 voorsprong richting kleedkamer. Na rust een geheel ander beeld. De ploeg uit Everdingen drong sterk aan, wat al na een kwartier leidde tot de aansluitingstreffer. Toen de gastheren met nog tien minuten op de klok langszij kwamen, legden vriend en vijand zich neer bij een remise. Zo niet Jamy Goemaat, die in de slotseconden met een perfecte vrije trap de drie punten in de Dalemse knip deed belanden. Beide ploegen beëindigden het duel met tien man.

Derde Klasse

Vuren-GDC 0-0

Een slechte wedstrijd met als inzet het behoud van het derdeklasserschap. Jesse van Ekeren kreeg namens de thuisploeg nog wel een paar kansjes, maar diezelfde thuisploeg mocht de handen dichtknijpen dat de bezoekers het vizier in de allerlaatste minuut niet op scherp hadden staan. Een terechte uitslag waar beide ploegen weinig mee opschieten.

Woudrichem-GVV’63 1-0

En dat was drie voor de Woerkumers. De derde overwinning op rij en een belangrijke. De Bolwerkers namen niet alleen afstand van de onderste regionen, maar gaan nu ook fier aan kop in de derde periode. De overwinning (doelpunt Walter van Burgel) werd overschaduwd door twee zware blessures aan Woerkumse zijde. Zowel Bori Secrève (scheur in het kuitbeen) als doelman Gerard de Joode (gebroken kuit- en scheenbeen) werden naar het ziekenhuis afgevoerd.

SV Capelle-Sleeuwijk 2-3

Een prima overwinning in de strijd om promotie. Bij de rust leken de elf van Dries Bos met een 0-3 voorsprong de buit al op zak te hebben (doelpunten Arjo Nederveen en tweemaal Wilco van Rossum). Wellicht daardoor was de scherpte er bij de Sleeuwijkse brigade tijdens het tweede bedrijf wat af en breide de thuisploeg er nog een spannend slot aan door tweemaal te scoren.

Vierde klasse

Arkel-Noordeloos 0-0

Een brilstand in de Giessenlandse derby. Arkel kon geen gat vinden in de hechte Noordelose verdediging. Het ontbrak de Arkelaren zaterdag duidelijk aan raffinement. Beide ploegen haalden met tien man de eindstreep.

Peursum-SVS’65 7-1

Tegen een uitstekend spelend Peursum had SVS voor de zoveelste maal dit jaar geen schijn van kans. Bij de rust keek de ploeg van Wim Scheurwater al tegen een onoverbrugbare 4-0 achterstand aan. Pas bij 6-0 redde Ferdi Scheurwater de spreekwoordelijke Spijkse eer.

Herovina-TEC 5-0

Tegen TEC kwam de koppositie voor de Herwijners geen moment in gevaar. Voor rust scoorde Kevin Steenbruggen en na rust Remon Prijs en Jeffrey van de Meijden (2x). De bezoekers uit Tiel eindigden de wedstrijd door twee rode kaarten met negen man.

Unitas(za) –sc Amstelwijck 1-2