Goba grijpt naast de Final Four

28 februari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het door blessures geplaagde Goba heeft zich niet weten te plaatsen voor de Final Four. Naaste concurrent Red Giants uit Meppel ging er met de zege vandoor 71-83 en liet de regerend amateurkampioen met een kater achter.

Goba startte veelbelovend en wist de zoneverdediging van Red Giants goed te pareren. Met William de Ronde wederom in de gelederen wist Goba bij een stand van 21-21 in het eerste kwart voldoende mogelijkheden open te houden. In het tweede kwart wist Goba het hoge tempo niet meer bij te benen en werden de schoten steeds onnauwkeuriger. Red Giants pakte een voorsprong van ruim tien punten bij de rust. Uitblinker Ardan Cusell zorgde met dertig punten voor het leeuwendeel van de scores maar miste de hulp van de andere centers bij Goba. De gebroeders Hageman hadden veel moeite in de afwerking en scoorden gezamenlijk slechts elf punten. Goba voerde het tempo op in het derde kwart en wist de veertien punten achterstand terug te brengen tot twee punten. Maar daarna sloeg de onnauwkeurigheid weer toe. Er werden teveel schoten gemist en de ploeg ging te slordig om met de toegekende vrije worpen.

Aanstaande zondag speelt Goba uit tegen High Five uit Tilburg, dat vecht voor behoud in de promotiedivisie.