Jeugd Biesboschzwemmers tweede in vierkamp

28 maart 2010 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - Een groep van dertig zwemmers heeft zaterdag gestreden in de laatste wedstrijd van de jeugdvierkamp. Door de regels, dat zwemmers met een limiet voor de Brabantse Kampioenschappen niet deel mogen nemen aan deze wedstrijden, werd de kans op prolongatie van de beker een moeilijk verhaal. Voor de trainers van de Biesboschzwemmers is het eigenlijk een compliment dat gedurende het seizoen meer deelnemers zich plaatsen voor Brabantse Kampioenschappen, maar daardoor nam de sterkte van de ploeg sterk af. Met drie gouden, vijf zilveren en zes bronzen medailles eindigden de Werkendammers op de tweede plaats. De winst van de vierde wedstrijd en de gehele cyclus ging naar ZVDO ’74.

Carmen Damen (2000) won goud op de 50 rugslag en 25 schoolslag, de rugslag in een nieuw pr. De derde gouden medaille was voor Michelle Paans (2002) op de 25 vrijeslag. De zilveren medailles waren voor Tom Kruis (2000) op de 50 rugslag, voor Simon Schmidt (2001) op de schoolslag, voor Daisy van den Berk (1999) op de 50 vrijeslag, Isabel van der Meij (1997) op de 50 vlinderslag en Chantal Paans (1999) op de wisselslag. Allen noteerden hierbij een pr. De bronzen plakken gingen naar Daisy van den Berk op de wisselslag brons, Tom Kruis op de schoolslag, Devlin Boljé (1997) op de 100 schoolslag, Chantal Paans op de 50 vrijeslag, Femke Golverdingen (2001) op de 50 rugslag en Laura Verhoeven (2002) op de 25 schoolslag.

Persoonlijke records waren er verder nog voor: Gioya Boljé, Elise voor den Dag, Sarah Damen, Yingke van Dijk, Jelle Ippel, Annegida en Gernine Koek, Xander Korsman, Nick Lisman, Samuelle van Oord, Ilse van de Pol, Ivan Pruijsen, Iris en Sofie Visser.

De afsluitende estafettes waren niet voor de Werkendammers.

advertentie
advertentie