Motto: ‘Iedereen doet mee’

28 maart 2010 om 00:00 Nieuws

Coalitieakkoord

met bestuurlijke

vernieuwing

GORINCHEM – Het coalitieakkoord is zo goed als rond. PvdA, VVD, D66 en GroenLinks zijn het in hoofdlijnen eens over het thema ‘Iedereen doet mee’, dat als een rode draad door het nieuwe coalitieprogramma zal lopen.

‘Iedereen doet mee’ is tweeërlei uitlegbaar: ,,Het zal in deze tijd van economische neergang een opgave zijn er voor te zorgen dat iedereen letterlijk mee kan blijven doen en niemand uit de boot valt,” zegt formateur Pierre Schefferlie, ,,en we willen met bestuurlijke vernieuwing burgers veel meer bij het beleid betrekken.”

In de nieuwe coalitie zal de liberale inbreng met een grotere VVD en de komst van D66 groter zijn. De portefeuilleverdeling voor de wethouders ziet er als volgt uit: Jack Oostrum (PvdA) stedelijke vernieuwing en volkshuisvesting, zorg en welzijn, emancipatie, diversiteitbeleid en sport. Trix van der Torren (VVD) verkeer en vervoer, financiën en grondbedrijf, beheer openbare ruimte, kunst en cultuur, Arnie Faro (D66) onderwijs, communicatie, personeel en organisatie en sociale zaken, Arjen Rijsdijk (GroenLinks) duurzaamheid, ruimtelijke ordening, archeologie, monumenten en reiniging, burgemeester Piet IJssels economische zaken, wijkbeheer en wettelijke taken.

,,De besprekingen zijn heel goed gegaan,” zegt Schefferlie. Op het gebied van bestuurlijke vernieuwing is het de bedoeling dat belanghebbenden meer inbreng krijgen door middel van bijvoorbeeld themabijeenkomsten met raadsleden. ,,We willen de mensen vooraf tijdig betrekken, maar ook tijdens de uitvoering van beleid en achteraf bij evaluatie. Inspraak moet bij dit alles een veel grotere rol krijgen.”

Het nieuwe college van B en W wordt dinsdag 20 april geïnstalleerd.

Zie De Stad Gorinchem voor kennismaking met nog onbekende wethouder Arnie Faro (D66)

advertentie
advertentie