29 maart 2010 om 00:00 Nieuws

Zaterdag voetbal

Hoofdklasse

Kozakken Boys – GVVV 1-1

De Boys lieten twee dure punten liggen in de strijd om promotie. Buiten dit verlies verloren de roodbroeken ook nog eens Sezer Sulun en Christian Opschoor die ongelukkig met elkaar in botsing kwamen en geblesseerd van het veld af moesten. Beiden werden in de tweede helft gevolgd door Elroy Boonstoppel die met tweemaal geel dus rood mocht inrukken. Diezelfde Boonstoppel had de Werkendammers door een penalty op slag van rust nog wel op voorsprong gebracht. Een van richting veranderd schot deed de elf van Ad van Seeters echter in het tweede bedrijf de das om.

Eerste klasse

Schelluinen – Heerjansdam 0-4

Een lesje in effectiviteit voor de thuisploeg. Scorend vermogen is op sportpark Scalune deze jaargang niet te vinden. De fraaiste mogelijkheden waren niet aan manschappen van Edin Curic besteed. Zelf een strafschop werd door Ricardo Papilaya niet verzilverd. Met twee zware uitwedstrijden tegen Nivo Sparta en Kloetingen op het paasprogramma is het alle hands aan dek in Schelluinen om het eerste klassenschap te prolongeren.

Derde klasse

Woudrichem – NOAD’32 0-3

Een kansloze missie voor de Wourkumers op het in der haast opgeknapte hoofdveld. NOAD was de volle 90 minuten de bovenliggende partij, ondanks dat de kampioenspretendent bijna de gehele voorhoede moest missen. Bij rust stond het op het Bolwerk al 0-2. Aan inzet ontbrak het de elf van Cees van Bavel niet, maar de Wijk en Aalburgers waren gewoon een maatje te groot. Na rust had Rob van Wijngaarden nog wel de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar hij zag zijn schot op de lat belanden. Uitblinker aan de zijde van de bezoekers, Barry van Loon schoot daarna de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot.

Vuren – TSVV Merlijn 3-2

Een wel heel belangrijke zege voor de Vurenaren in de strijd om lijfsbehoud. Jesse van Ekeren tekende voor de openingstreffer, maar nog voor de thee kwam de Tilburgse studenten voetbalvereniging weer op gelijke hoogte. Het duurde tot een kwartier voor tijd voordat Jeroen Raus en Tim Ippel de thuisploeg in veilige haven schoten. Het tegendoelpunt van de Tilburgers vlak voor tijd bracht de verdiende overwinning niet meer in gevaar. Door de overwinning is de rode lantaarn overgedaan aan buurman Woudrichem.

Sleeuwijk – SSC’55 2-2

Op de Roef kwam Sleeuwijk tot tweemaal toe terug van een achterstand. Voor de thee waren het de bezoekers die het beste van het spel hadden. Na rust voerde de thuisploeg de boventoon. Maarten de Bruijne en Marinko de Haas tekenden voor de Sleeuwijkse treffers.

Vierde klasse

Arkel – Papendrecht 1-3

Het gemis aan scorend vermogen brak de Arkelaren ook dit duel op. Bijna de volle 90 minuten waren de elf van trainer Peter den Engelsman de bovenliggende ploeg. Gemis aan scherpte en paal en lat stonden echter doelpunten in de weg. Papendrecht kwam in het eerste bedrijf op voorsprong echter Sebastiaan Antonio trok voor de thee de score weer gelijk. Twee counters van de bezoekers deden het jeugdige Arkel na rust echter de das om. Volgens Peter den Engelsman een onterechte nederlaag: “Maar als je zelf niet scoort, roep je dat wel zelf over je af.”

Noordeloos – SVS’65 1-0

Een duel in de onderste regionen van 4D. Het dit jaar onthutsend zwak begonnen SVS begint langzaam aan op een team te lijken. Met 77 doelpunten tegen in 19 wedstrijden is het voor de Spijkenaren een kwestie van het seizoen zo goed mogelijk uit te spelen. Voor rust een gelijk opgaande strijd, maar na rust was het de thuisploeg die de lakens uitdeelde. Toch moest er een dubieuze penalty aan te pas komen voordat de Spijkenaren op de knieën gingen.

Unitas(za) – SC Emma 0-0

Herovina – ASH 1-0

Zo langzaam maar zeker stevent de titelstrijd in 4E naar een apotheose af. Zowel koploper Herovina als het op één punt staande Heukelum blijven hun wedstrijden winnen. Eenvoudig gaat dat bij beide teams de laatste weken niet. Herovina had de grootste moeite om in de derby tegen ASH de volle winst te pakken. Stond er voor de Herwijners de titel op het spel, voor de gasten uit Hellouw de tweede periode. Pas laat in blessuretijd verzilverde Mark Mulder een corner van Jeffrey van der Meijden. “Een gelukkige ontknoping,” volgens de winnende coach Hans Groenenberg.

Zondagvoetbal

Maliskamp – Raptim 2-0

Het seizoen zit er in feite op voor de Gorcumers. Trainer Murat Tatli richt zich al op het volgende seizoen en wil zijn selectie versterken: “Ik wil alle plaatsen dubbel bezet hebben”. Tegen titelkandidaat Maliskamp werd terecht verloren. Met rust keek Raptim tegen een 1-0 achterstand aan. Na de thee maakte de thuisploeg het karwei vrij eenvoudig af.

Programma zaterdag: Nivo Sparta-Schelluinen; Sliedrecht-SVW; GDC-Sleeuwijk; Vuren-NEO’25; SC Emma-Arkel; Unitas(za)-Groot Ammers. Programma maandag: Longa-Unitas(zo); Kloetingen-Schelluinen; Almkerk-GJS; Woudrichem-Sleeuwijk; ISC-Herovina.