Rats, Kuch & bonen op Slot Loevestein

30 maart 2010 om 00:00 Nieuws

POEDEROOIJEN - Op zaterdag 17 en zondag 18 april vindt voor de tweede keer de seizoensopening plaats van de forten, kastelen en vestingsteden in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Slot Loevestein organiseert tijdens dit openingsweekend een smakelijk en sportief Rats, Kuch & bonen arrangement.

In het kasteel kunnen bezoekers luisteren naar een live verhaal over de militaire functie van Slot Loevestein als ‘soldatendorp’ en onderdeel van de Oude én Nieuwe Hollandse Waterlinie. Na een bezoek aan het kasteel en de vesting kan de natuur rondom Slot Loevestein worden verkend. Een wandeling van ca. 3 km leidt langs de mooiste plekjes en dwars door het gebied waar paarden en runderen vrij rondlopen. Onderweg wordt een lekkere maaltijd Rats, Kuch en bonen geserveerd en kunnen kinderen hun eigengemaakte ‘Waterlinie Kuch’ opeten.

Tijdens de wandeling worden spontaan mooie gedichten voorgedragen over de Hollandse Waterlinie door een dolende dichteres. Ontmoet ook de boswachter die uitleg geeft over de planten en dieren in het gebied. Kinderen maken hun eigen ‘Waterlinie Kuch’ tijdens een workshop in de Kruittoren. Om direct op te eten of mee te nemen voor tijdens de wandeling.

Prijs: Volwassenen betalen 11,50 euro en kinderen 4 - 18 jaar: € 9,- Prijs inclusief entree kasteel, wandeling met ontmoeting dichteres en boswachter, eigengemaakte ‘Waterlinie Kuch’ (zelf belegd broodje) voor kinderen en heerlijke Rats, Kuch en Bonen (chili con carne met broodje) voor volwassenen.

Met de watertaxi zijn ook andere onderdelen van de Hollandse Waterlinie, zoals Fort Vuren en de vestingsteden Gorinchem en Woudrichem gemakkelijk te bereiken! Speciale actie tijdens de seizoensopening op 17 en 18 april: 2 + 1 gratis. Kijk voor meer informatie op www.veerdienstgorinchem.nl.

advertentie
advertentie