OKK trots op deelname Sharona en Celine aan NK

26 april 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - OKK-turnsters Sharona de Jong en Celine Oirbans mochten zaterdag uitkomen op het NK derde divisie. Van de 40 deelnemers werd Sharona dertiende en de debuterende Celine 35ste.

Sharona begon op haar minst favoriete toestel de brug ongelijk. Een redelijk stabiele oefening met 12,100 als eindcijfer was een wat matige start. De balk was de laatste periode wel eens een struikelblok, maar in de training liep het de laatste week heel goed. Vooral de sierlijkheid en grote lenigheid van Sharona zijn daar haar pluspunten. Trainster Marjon Donjacour had haar opgedragen iets meer tempo in haar oefening te houden. Sharona nam dit wel heel letterlijk en snelde in een recordtijd naar het einde van haar oefening. Haar cijfer viel enigszins tegen 12,350. Op vloer behaalde Sharona vorig jaar het hoogste cijfer, een prestatie die ze nu graag wilde evenaren. Een sierlijk uitgevoerde oefening met veel amplitude brachten haar tot 13,150 punten, een vijfde plaats. Twee mooie sprongen werden door de jury beloond met 13,175. Trainer Martijn van Rijt was daar niet ontevreden mee. Bij de prijsuitreiking bleek Sharona op een mooie 13e plaats geëindigd te zijn.

Celine Oirbans vond voor het begin van haar wedstrijd dat ze niets te verliezen had; ze was per slot van rekening al bij de beste 40 turnsters van Nederland in haar categorie. Ongedwongen begon zij bij sprong. Waar ze maximaal 12,500 kon scoren hield ze 11,200 over, een goed begin. Celine heeft haar oefening aan de brug ongelijk verzwaard, maar de moeilijkste onderdelen beheerste ze nog niet goed genoeg om in de wedstrijd te turnen. Ze moest er alles aan doen om aan een goede uitgangswaarde te komen. Het eerste gedeelte van haar oefening verliep naar wens, maar bij het tweede gedeelte moest ze een steekje laten vallen, 10,250 viel haar ten deel. Op de balk was haar streven op de balk te blijven binnen de gestelde tijdslimiet. Deze doelstelling lukte ten dele; een val bij de radslag brachten haar tot 9,25 punten. Bij de vrije oefening behaalde ze uiteindelijk 10,00 punten en voor de einduitslag betekende dit een 35e plaats op het NK.

Op de foto rechts Celine Oirbans en links Sharona de Jong.

advertentie
advertentie