Waterpoloers PCG/SVO sluiten competitie af met mooie winst

26 april 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Heren 1 van PCG/SVO speelde de laatste wedstrijd van de competitie en ondanks dat het sportief gezien om een formaliteit ging werd een mooie wedstrijd gespeeld. De titel en promotie was een paar weken geleden al afgedwongen, maar het seizoen werd in stijl afgerond in Harmelen met een grote overwinning van 17-3 op OZV 2 uit Oudewater.

Ook het herenjeugdteam (onder 19 jaar) van PCG/SVO speelde de laatste competitiewedstrijd, maar daar stond er nog wel veel op het spel. Als in Spijkenisse tegen SCOM uit Rotterdam-Hoogvliet niet zou worden verloren dan zou de vierde plaats in de competitie zijn behaald. Dit is belangrijk omdat deze plaats zo goed als zeker plaatsing op de Nederlandse Kampioenschappen voor clubteams betekent. Voor SCOM was niets meer te halen, maar de ploeg deed haar sportieve plicht en maakte het de mannen van coach Harrie van Wieren aanvankelijk knap lastig.

Verdedigend werd echter weinig weggegeven en als er dan een schot kwam lag daar altijd weer de betrouwbare keeper Rick van Bemmelen van der Plaat (zie foto).

Maar in de tweede periode sloeg PCG/SVO genadeloos toe, na de tweede periode stond een voorsprong van 8-2 op het scorebord en die voorsprong kwam niet meer in gevaar. Uiteindelijk werd het 11-6. Hiermee wordt de competitie nog verlengd en zal er hard moeten worden doorgetraind om op tijd klaar te zijn voor het toernooi om de Nederlandse Kampioenschappen, waarvan de voorrondes op 19/20 juni in Barendrecht en Amersfoort worden gespeeld. De wedstrijden van de "Final four" zijn op 26 juni in Barendrecht.

advertentie
advertentie