Verplaatsing basisschool De Baanbreker naar Gildenplein

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het bestuur van stichting OVO heeft besloten om obs De Baanbreker te verplaatsen naar het Gildenplein op het moment dat deze nieuwe brede school opgeleverd wordt. Dit zal vermoedelijk na de zomervakantie in 2011 zijn. De Baanbreker zal niet participeren in het Schuttersplein.

Stichting OVO heeft dit besluit moeten nemen, omdat de huisvestingskosten van nieuwe brede scholen veel hoger uitvallen, dan oorspronkelijk geraamd was. Het is financieel niet langer verantwoord dat OVO in beide brede scholen gaat participeren. Aandacht en zorg voor kinderen, en een hoge onderwijskwaliteit staan bij OVO altijd voorop. Wanneer er teveel geld aan huisvesting besteed moet worden, komen deze zaken onder druk te staan. Dit is onverteerbaar voor OVO.

Stichting OVO heeft in het afgelopen jaar extra geïnvesteerd in de Baanbreker en zal blijven investeren in deze school. De leerlingen van De Baanbreker blijven tot de opleveringsdatum van de brede school Het Gildenplein gewoon op hun eigen school (locatie Stalkaarsen 17)onderwijs volgen.

advertentie
advertentie