Artiflex hangt de vlag uit

29 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / GORINCHEM – Artiflex bestaat 5 jaar en dat is goed te merken in de vestiging aan de Kerkstraat in Sliedrecht. Het personeel heeft de vlag uitgehangen, de boel versierd met slingers en ballonnen en voor een echte Artiflextaart gezorgd. Het jonge bedrijf is een full-service organisatie op het gebied van personeelsbemiddeling: of het nu gaat om het invullen van tijdelijke banen of het werven van vast personeel. Willem Clements en Jaco Slagboom zijn 5 jaar terug begonnen in een pandje aan de Kerkbuurt. In 2006 zijn Martin Honselaar en Leon Suiker er met hun Invent Uitzendbureau bij gekomen en zijn beiden samengevoegd.

Door Margreet Strijker

Willem: ,,We zijn in een leeg hokje begonnen met twee personen, een telefoonlijn en een internetverbinding. Geen plan, geen visie en gewoon heel hard werken.” Dat harde werken doen ze nog steeds, maar de andere zaken hebben een vlucht genomen de afgelopen vijf jaar. Het bedrijf groeide uit tot acht vestigingen en binnenkort wordt een negende in Oosterhout geopend. Artiflex heeft momenteel rond de 23 werknemers en er zijn diverse vacatures voor intercedenten. Plannen zijn er volop en aan visie ontbreekt het de heren niet. Aan humor overigens ook niet. Leon: ,,Je doet wat je zegt en je zegt wat je doet. Het is ons gebleken dat je je daarmee heel snel een positie kunt veroveren. Wij zijn goed voor de mensen voor wie we bemiddelen en goed voor ons eigen personeel. We gaan zelfs zover dat we vrijgezellenavondjes organiseren als er iemand gaat trouwen. Artiflex heeft een ziel zeggen we altijd.” Martin voegt eraan toe: ,,We hebben een echte regionale focus. In elke plaats waar we zitten zijn we de beste. Althans dat vinden we zelf.” komt er lachend achteraan. Artiflex bemiddelt personeel tot MBO niveau in de sectoren bouw, techniek, logistiek en productie. Jaco die wat later binnen komt vallen, iets dat gebruikelijk is volgens de andere heren, verwoordt de afgelopen vijf jaar als volgt: ,,We hebben een mooie tijd gehad, waarin een volwassen organisatie neergezet is. De afgelopen twee jaar hebben we ons gefocust op verdere professionalisering en nu zijn we toe aan expansie.”

Clements en Suiker startten een nieuw bedrijf ‘CWVU’ op dat wel gelieerd blijft aan Artiflex. CWVU staat voor Collectieve Werknemers Verzuimbegeleiding Uitzendsector. Onder die nieuwe vlag gaan ze zich richten op dienstverlening aan uitzendbureaus.

Komend najaar wordt er verhuisd naar een gloednieuw pand met een eigen opleidingsloods aan de Ketelweg in Papendrecht. Daarna volgt een uitbreiding naar bemiddeling voor functies tot Hbo niveau. Voor de lagere termijn zijn er plannen voor samenwerking met de overheid en semioverheden. ,,De gemeenten krijgen steeds meer verantwoordelijkheden op hun bordje en daarop proberen wij vooruit te lopen. Vooral hier in de Drechtsteden zien we mogelijkheden. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat we voor een deel willen gaan doen wat nu de UWV doet. Maar dan beter,” Komt er grinnikend achteraan. Visie en plannen genoeg dus voor de komende jaren.

Zie ook www.artiflex.com.

advertentie
advertentie