Warenmarkt in ontwikkeling

30 april 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – Er moet nieuws leven worden geblazen in de warenmarkt van Gorinchem. Maandag 3 mei wordt de eerste concrete stap gezet in het revitaliseren van de wekelijkse warenmarkt. De opstelling van de markt verandert waardoor deze meer bij het totale winkelgebied van Gorinchem wordt betrokken.

Markten in heel Nederland hebben te maken met dalende verkopen. In Gorinchem is het niet anders. Daarom heeft de gemeente een onderzoek ingesteld naar de toekomst van de warenmarkt op maandag en de zaterdagmarkt. Daar zijn verschillende conclusies en aanbevelingen uitgekomen over mogelijke verbeteringen. Verbeteringen kunnen worden gevonden in de opstelling van kramen, promotie, reglement en organisatie. Eén van de mogelijkheden die ook nog wordt onderzocht is het privatiseren/verzelfstandigen van de centrummarkt(en).

Om de markt meer te betrekken bij het winkelend publiek wordt de opstelling van de kramen veranderd. Maandag 3 mei is dat voor het eerst te zien. De kramenrij loopt dan door van de Grote Markt tot in de Kelenstraat. Mensen die aan het winkelen zijn komen zo sneller in contact met de marktkramen. De markt kan zo beter profiteren van fun- en gelegenheidsshoppers.

advertentie
advertentie