Koninklijke onderscheidingen Gorinchem

30 april 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Burgemeester Piet IJssels reikte op donderdag 29 april aan 8 personen een koninklijke onderscheiding uit. Hieronder een lijst van deze personen, met telkens een korte toelichting:

De heer Z. Albada:

Koninklijke Onderscheiding : LID in de orde van oranje Nassau

De heer Albada staat bekend als een zeer sociaal bewogen mens met oprechte betrokkenheid voor zijn medemens. Zijn functie als voorganger vervult de heer Albada op uitzonderlijke wijze. Dit terwijl de heer Albada ook een dienstbetrekking had als docent en pastor bij de Ichtus Hogeschool INHolland. Een dergelijke combinatie van functies vergt uitzonderlijke inzet. Daarnaast heeft de heer Albada ook nog eens vrijwilligersactiviteiten voor de Rotaryclub en de bridgeclub gedaan.

De heer C. de Boon:

Koninklijke Onderscheiding : LID in de orde van Oranje Nassau

De heer De Boon heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilliger op verschillende terreinen, zoals bij de gymnastiekvereniging OKK, bij de watersportvereniging De Merwede, en bij de Grote Kerk. Zijn brede inzet toont dat de heer De Boon een zeer betrokken burger van Gorinchem is. Hij onderscheidt zich door zijn niet aflatende inzet en enthousiasme. Gezien zijn bouwkundige kennis en zijn ervaring als projectleider bij grote projecten kon de heer De Boon als een zeer waardevolle bouwadviseur optreden voor de besturen van de Grote Kerk en voor de watersportvereniging De Merwede.

De heer T.A.M. Bos;

Koninklijke Onderscheiding : LID in de orde van Oranje Nassau

De heer Bos is een graag gezien persoon binnen de Gorcumse gemeenschap. Hij is al sinds 1972 bezig als vrijwilliger. Het grootste deel van zijn vrijwilligersactiviteiten richt zich op de muziek. Maar ook andere instellingen/verenigingen zoals het Binnenstadsmanagement Gorinchem, de Rotaryclub en Hartje Gorkum kunnen altijd op zijn steun en inzet rekenen. Zijn brede inzet toont dat de heer Bos een zeer betrokken burger van Gorinchem is. Hij onderscheidt zich door zijn niet aflatende inzet en enthousiasme. Vrijwilligers als de heer Bos zijn van essentieel belang voor verenigingen.

De heer Z.J.L. van Eijk:

Koninklijke Onderscheiding : LID in de orde van Oranje Nassau

Een vereniging zoals de Scoutinggroep kan alleen bestaan met vrijwilligers zoals de heer Van Eijk. Hij zet zich al jarenlang in voor de Scouting A.P.V. Gorinchem. De heer Van Eijk is zeer betrokken en enthousiast. Zowel de kinderen als de vereniging kunnen altijd op hem bouwen. Naast de begeleiding van de activiteiten zorgt de heer Van Eijk altijd voor een gedegen voorbereiding. Tevens is hij als scout herkenbaar aanwezig bij activiteiten als Dodenherdenking, Open Havendag en de Avondvierdaagse. De begeleiding van deze activiteiten doet de heer Van Eijk op voortreffelijke wijze. Daarnaast is de heer Van Eijk 10 jaar betrokken geweest bij het Timmerdorp.

De heer J.A. de Man:

Koninklijke Onderscheiding : LID in de orde van Oranje Nassau

Gezien de hoge leeftijd (84 jaar) van de heer De Man is het bijzonder dat hij nog zo actief is als vrijwilliger. Zijn betrokkenheid blijkt uit zijn dagelijkse aanwezigheid op het tennispark Overwaard. Tot voor kort was hij zelfs dag en nacht eerste aanspreekpunt bij calamiteiten. Een bloeiende vereniging zoals Overwaard, heeft geen bestaansrecht zonder de vrijwillige inzet van personen zoals de heer De Man.

Mevrouw E. Visser:

Koninklijke Onderscheiding : LID in de orde van Oranje Nassau

Mevrouw Visser is een zeer bijzondere persoon, ondanks haar eigen gezondheidsproblemen staat zij dag en nacht klaar voor een ieder die hulp behoeft. Haar aandacht en bevlogenheid voor de medemens zijn warm en gemeend. Haar vrijwilligerswerk in het hospice, waar zij op vrijwilliger basis werkt met terminaal zieken in hun laatste levensfase, vergt niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk heel veel. Naast haar eigen huishouding, haar gezin en haar vrijwilligerswerk heeft mevrouw Visser sinds een paar jaar ook de zorg op zich genomen van een alleenstaande vrouw en daarnaast helpt zij een Portugees gezin. Mensen als mevrouw Visser zijn onmisbaar in onze samenleving.

De heer W. A. van der Hoff:

Koninklijke Onderscheiding: LID in de orde van Oranje Nassau

De heer Van der Hoff zet zich al jarenlang in als vrijwilliger, onder andere bij de Hervormde Gemeente Gorinchem, de Rivas Zorggroep en stichting Christenen voor Israël. De heer van der Hoff is al meer dan 40 jaar zeer actief voor de Hervormde gemeente Gorinchem wijk III. Hij organiseert onder andere de bijbelkring, ouderenmiddagen, rondleidingen door de kerk, spreekbeurten en is redactielid van het kerkblad. De heer Van der Hoff is ook al meer dan 15 jaar bestuurslid van de Stichting voor Israël waar hij verantwoordelijk is voor de reizen. De heer Van der Hoff heeft zich voor vele organisaties zeer verdienstelijk gemaakt als vrijwilliger en is van onschatbare waarde.

Mevrouw J. van der Wal- Greijdanus:

Koninklijke Onderscheiding : RIDDER in de orde van Oranje Nassau

Mevrouw Van der Wal is een heel bijzonder persoon. Haar hele leven staat in het teken van de minderbedeelden in de samenleving. De burgers van Gorinchem doen nooit tevergeefs een beroep op haar. De jaren die zij woonachtig is in Gorinchem zet zij zich in voor onder andere het Rode Kruis, het AZC en de voedselbank. Daarbij is zij gemeenteraadslid voor het CDA geweest. Vele jaren voordat zij zich permanent in Gorinchem vestigde was zij als vrijwilligster al actief op vele fronten. Mevrouw Van der Wal verzorgt in Gorinchem niet alleen de uitgifte van de pakketten van de voedselbank, zij doet ook de screening van de personen die een aanvraag doen voor een voedselpakket. Haar motto is de personen die in aanmerking komen voor een voedselpakket dus danig te helpen dat ze weer een zelfstandig bestaan op kunnen bouwen. Ze wordt om die reden ook wel de engel van Gorinchem genoemd. De voedselbank is begonnen met het uitgeven van 17 pakketten, dat is in 5 jaar tijd uitgegroeid tot 70 pakketten per week.Vrijwilligers als mevrouw Van der Wal zijn van essentieel belang voor het Rode Kruis en de voedselbank.

advertentie
advertentie