Drukkerij Damen neemt Fennema Drukkers over

28 mei 2010 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM / GORINCHEM - Drukkerij Damen uit Werkendam nemen met ingang van maandag 28 juni alle activiteiten van Fennema Drukkers uit Gorinchem over. Deze overname past in de groeistrategie van Drukkerij Damen om haar positie als drukkerij in Midden-Nederland te versterken. Maurice Damen, directeur van Drukkerij Damen: ,,Ook in deze tijd van recessie handhaven wij onze groeistrategie door anticyclisch te investeren en onze schaalgrootte uit te breiden. Wij zien groei als een voorwaarde om ook de komende jaren onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. De overname van Fennema als een sterk groeiende regionale drukkerij past hier uitstekend in. Voor de klanten van Fennema betekent deze overname dat zij gebruik kunnen maken van een breder pallet van technische mogelijkheden, waaronder bijvoorbeeld groter formaat drukpersen."

De activiteiten van Fennema worden volledig geïntegreerd in de vestiging van Drukkerij Damen in Werkendam. Vanuit de nieuwe locatie zal Fennema Drukkers, onder behoud van haar eigen identiteit, haar werkzaamheden voor haar klantenkring voortzetten. Henk Fennema blijft aan het bedrijf verbonden en zal zich bezighouden met klantencontact en new business. Maurice Damen en Jan Damen vormen het managementteam van Fennema Drukkers.

Fennema Drukkers werd in 1979 opgericht als Snep Offset. Eind 2003 werd het bedrijf overgenomen door Henk Fennema. In 2005 werd gekozen voor de naamsverandering in Fennema Drukkers. Het bedrijf groeide sterk en verdubbelde de omzet in 5 jaar tijd tot 3 miljoen Euro. Kijkend naar de ontwikkelingen in de markt en de voortgaande technische innovaties ziet Henk Fennema deze verandering als een logische stap voor de toekomst. Bij het bedrijf zijn 20 personen werkzaam. Door de overname ontstaat er een grafische groep met 80 personeelsleden.

advertentie
advertentie