Ouderen enthousiast over triatlon

31 mei 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Circa vijftig senioren deden afgelopen vrijdag mee aan de ‘Gorinchem beweegt dag 55+’, welke werd georganiseerd in de vorm van een triatlon. ,,De sfeer was goed, het weer was fantastisch en het was goed vol te houden” zegt deelneemster Marry Groeneveld.

Uitgedost met de juiste kleding, arriveerden zij om half elf bij het Caribabad om aan het eerste onderdeel te beginnen: Zwemmen. ,,Wij zwemmen al iedere week, maar dit was wel heel leuk. Je mocht kiezen tussen baantjes zwemmen of bewegen op muziek. Ik ben samen met mijn man dat laatste gaan doen.” Zegt Marry Groeneveld. Ook deelneemster Marian Bons vond zwemmen het leukste onderdeel: ,,Het was lekker ontspannen”.

Na het onderdeel zwemmen wachtte de deelnemers een lekkere lunch in het Caribabad. Verkwikt en voldaan begonnen ze daarna aan de fraaie fietstocht naar het Lingebos; welke – eenmaal gearriveerd - werd onderbroken door het onderdeel wandelen. ,,We mochten kiezen tussen Nordic Walking en gezellig wandelen. Ik heb samen met mijn man voor dat laatste gekozen. Lopen was af en toe wat lastig. Maar er was gelukkig veel begeleiding.” Zegt Marry Groeneveld. Deelneemster Annie van Andel zag nog een voordeel van het wandelen met elkaar: ,,Je spreekt veel mensen tijdens het lopen; zowel bekenden als vreemden.”

Na een wandeling van ongeveer vijf kilometer door het Lingebos, werden de fietsen weer klaargemaakt voor de start, en het onderdeel fietsen hervat. ,,We zijn naar de theetuin in Spijk gefietst, waar we met zijn alle wat hebben gedronken”, zegt organisator Devie de Ronde, van ‘Gorinchem Beweegt’. ,,Daarna mochten de deelnemers kiezen tussen een korte route naar Gorinchem van ongeveer twintig kilometer, of een lange route langs Heukelem van circa dertig kilometer.”

Na een tijdje druppelden de eerste fietsende deelnemers binnen in Jeu de Boules centrum ‘Les Boules’, waar de verrassingsactiviteit plaats zou vinden. Verdeeld over acht ronde tuintafels zitten alle vijftig deelnemers even later aan een welverdiend drankje. Er hangt een gezellige sfeer. En niemand lijkt vermoeid noch uitgeblust na deze sportieve dag. Integendeel: er wordt gegrapt en gegrold bij de vleet, onder het genot van een biertje of een ander drankje. Iedereen lijkt het er stellig over eens dat het een ontzettend leuke dag is geweest en bovenal goed georganiseerd. ,,Met name de afwisseling tussen de verschillende onderdelen is erg leuk,” zegt Riet den Hartog.

Ook organisator Devie de Ronde is tevreden: ,,Het was heel erg leuk. Wij moeten sport voor alle inwoners in Gorinchem mogelijk maken, ook voor deze doelgroep. En ik denk dat we daarin zijn geslaagd. Het was vorig jaar zo goed bevallen, dat we het dit jaar weer zo hebben gedaan. We hebben alleen nu meer mensen kunnen bereiken, omdat we van alles hebben gedaan om de ‘Gorinchem beweegt dag 55+’ onder de aandacht te brengen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal deelnemers dit jaar is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Fantastisch.”

advertentie
advertentie