Chipolopolo op safari

31 mei 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM / NAKURU - Team Chipolopolo (Jurjen de Keyzer uit Werkendam en Nathanja van Eijk uit Gorinchem) neemt deel aan de Oranje Trophy, een karavaan van 22 voertuigen, die op 3 april uit Amsterdam is vertrokken om na 20.000 km in Zuid-Afrika te zijn bij de start van de WK voetbal. Elke week schrijven zij over hun belevenissen.

We rijden – alleen - op een donker paadje tussen de bomen, op zoek naar de Makalia Fall campsite. Het is al na zonsondergang en we hebben onze stadslichten aan. Hier en daar zien we oogjes langs de weg. Voor ons lijkt iets het pad over te steken. We doen onze vier safarilampen aan en concluderen tot onze grote schrik dat we midden in een kudde overstekende buffels zijn beland!! Een boze buffel is geen pretje en met een kudde geschrokken buffels kun je het helemaal vergeten. We kunnen niet voor- en niet achteruit. Dus wat doe je dan?? Wachten... heel lang wachten..

De buffels zijn totaal niet onder de indruk van onze oranje auto. Een voor een sjokken ze door het licht van onze ‘spotlights’ naar de overkant van de weg. Zo nu en dan staat er eentje stil om verveeld in het licht te staren, maar over het algemeen kan het ze niet zoveel schelen dat wij in de weg staan.

We hangen vandaag de toerist uit en zijn in het Nakuru National Park om wild te spotten. De campsite blijkt een open plek midden in het park te zijn, zonder omheining. Op onze vraag of we hier wel kunnen overnachten zegt de Ranger, die ons op zijn controle rondje tegen kwam: “Yes it’s not so bad... quite safe here. Can I go now?” We kunnen er wel om lachen: ‘Back to basic’ is het motto van de Oranje Trophy, ‘back to basic’ kunnen we het krijgen! Dit is pas echt wildkamperen. We zijn vandaag extra blij dat we onze tent OP de auto hebben in plaats van ernaast!

We worden wakker van het zonnetje en kijken vanuit de tent direct op een groep nieuwsgierige bavianen die zich ongeduldig afvragen of er wel toeristen in dat gekke ding zitten. En vooral; of die langzamerhand niet ontzettend moeten ontbijten?!! Zij hebben namelijk ook behoorlijke trek en staan er bekend om meester afleiders en dieven te zijn als het om voedsel gaat! Helaas voor hen eten wij in de afgesloten auto.

De rest van de dag in het park voelt als een Disney film: het landschap en het meer zijn schitterend. Ook zijn er volop dieren te spotten; we zien witte en zwarte neushoorns, giraffen, jakhalzen, hyena’s, nog meer buffels, flamingo’s, impala’s, gazellen en heel veel verschillende soorten apen, vogels en vlinders. Jambo Afrika! Hakuna matata! Tot de volgende keer!

advertentie
advertentie