Geslaagde open dag bij Hospice

31 mei 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Hospice-VTZ Gorinchem e.o verzorgde zaterdag 29 mei in verband met het 10-jarig bestaan van de hospice een open dag voor alle medewerkers in de gezondheidszorg in de regio.

Een brede groep van verzorgenden en medici werd aangeschreven en uitgenodigd de Hospice aan de Haarstraat te Gorinchem te bezoeken en deel te nemen aan diverse workshops. Hospice-VTZ Gorinchem e.o. acht het van groot belang dat men in de verplegende en verzorgende sector goed op de hoogte is van het bestaan en functioneren van een ‘bijna-thuis-huis’ zoals een hospice ook wel wordt genoemd.

Door middel van workshops, gesprekken en een rondleiding door de hospice kon men zich laten informeren door professionele en vrijwillige medewerkers. Alle facetten van het reilen en zeilen in hospice en thuisinzetten kwamen aan bod. Zo was er o.a. een workshop over ergonomisch tillen, verzorgd door Nella van der Leeden waar zelfs doorgewinterde werkers in de gezondheidszorg tot hun verrassing nog heel wat praktische zaken en handigheidjes leerden. Zo konden de diverse manieren van tillen en verplaatsen ter plekke worden geoefend, wat tot hilarische momenten leidde. Voor de workshops kon gebruik worden gemaakt van enkele lokalen van basisschool De Tweemaster, die door directeur spontaan ter beschikking waren gesteld.

Het weer werkte gelukkig goed mee, zodat de achtertuin van de Hospice via de wijd openstaande poort een gezellige aanblik bood met enkele door vrijwilligers verzorgde tafels met bloemstukken, zelfgemaakte kaarten en sieraden, groepjes belangstellenden en een tuinhuis met heerlijke koffie en koeken.

Hospice-VTZ Gorinchem e.o. kan op een geslaagde open dag terugkijken en bedankt hierbij alle medewerkers en bezoekers die opnieuw inspiratie gaven tot het minstens weer 10 jaar voortzetten van het werk waarbij inzet, aandacht en liefde juist in de laatste levensfase nog zoveel waardevolle ervaringen kan bieden aan terminale gasten en hun naaste familie en vrienden.

advertentie
advertentie