'Hoe comfortabel is uw huis?'

24 juni 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Binnenkort valt de folder van Comfortabel Thuis op elke deurmat in de alle acht gemeenten van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Deze folder is onderdeel van het gelijknamige project voortkomend uit het Pact van Bleskensgraaf. Het is er op gericht om mensen te informeren over het belang van vroegtijdige woningaanpassingen.

De ondertekenaars van het Pact van Bleskensgraaf hebben zich als doel gesteld om een levensloopbestendige regio gecreëerd te hebben in 2015. Om dit te bereiken wordt ook een beroep gedaan op de betrokkenheid van de burgers. Comfortabel Thuis is een project waarin de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Liesveld, Nieuw-Lekkerland een Zederik samenwerken om hun burgers te informeren en te activeren om vroegtijdig woningaanpassingen te doen. Dit willen zij bereiken door middel van een informatieve folder en de website www.comfortabelthuis.nl.

De folder is mede mogelijk gemaakt door Zorgverzekeraar UVIT. Zowel in de folder als op de website wordt door middel van alledaagse voorbeelden van huisaanpassingen, informatie over WoonKeur en handige tips geprobeerd om burgers ook daadwerkelijk woningaanpassingen te laten realiseren. Daarnaast is er een speciale service op de website ‘De Wooncheck’. Deze digitale vragenlijst met 16 ja/nee vragen geeft een advies over hoe u uw woning comfortabeler kan maken. De verspreiding van de folder is tussen nu en begin september, de website is vanaf maandag 28 juni bereikbaar.

advertentie
advertentie