Nieuw in de bibliotheek: Taal&Werk-spreekuur

26 juni 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Taal&Werk is een nieuwe dienstverlening van bibliotheek Gorinchem, speciaal bedoeld voor werkzoekenden en inburgeraars. Deze nieuwe dienstverlening wordt op maandag 5 juli officieel geopend door Wethouder Trix van der Torre. De openingshandeling vindt plaats om 16.00 uur.

Taal&Werk is bestemd voor iedereen die werk zoekt of er over nadenkt om een andere richting in te slaan op de arbeidsmarkt. Taal&Werk is gericht op een breed publiek: van herintredende vrouwen tot starters van een eigen bedrijf, van jongeren tot 40+ers.

Taal&Werk bestaat uit: Een spreekuur van een loopbaancoach; een collectie materialen m.b.t. taal en werk; relevante websites die gratis raadpleegbaar zijn; brochures van instanties die gespecialiseerd zijn bij het vinden van werk; behulpzame medewerkers om informatie te vinden. Loopbaancoach Hans Keuren zal elke eerste maandag van de maand spreekuur houden van 14.00 – 16.00 uur in Bibliotheek Gorinchem.

In het gesprek worden vragen omgezet in antwoorden en worden handvatten aangereikt om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Het gesprek gaat vooral over de wensen en welke stappen kunnen worden ondernomen. Loopbaancoaching helpt erbij om zicht te krijgen op het eigen functioneren en vooral weer plezier te krijgen in het eigen of ander werk. Een gesprek duurt maximaal drie kwartier en dient als eerste oriëntatie. Voor een gesprek wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 5,00.

Aanmelden voor het spreekuur van de loopbaancoach kan via: 0183 631037 of via: klantenservicegorinchem@bibliotheeknetwerkzhzo.nl

advertentie
advertentie