Eindexamen gymnastiekleider KSS2

28 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLEEUWIJK - In de Vlietstraat in Sleeuwijk deden afgelopen zaterdag 24 cursisten examen als assistent turntrainer en alle 24 konden na afloop hiervan het diploma (gymnastiek trainer KSS2) in ontvangst nemen. De cursus die bestaat uit negen zaterdagmiddagen valt onder de Kwalificatie Structuur Sport en is de verplichte vooropleiding voor de opleiding tot zelfstandig turntrainer (KSS3)

Landelijk is er een groot te kort aan gediplomeerde turntrain(st)ers. Vrijwilligers, die naast hun opleiding en sport nog tijd vinden om een opleiding te volgen die toch veel inzet verlangt, zijn steeds moeilijker te vinden. Ze moeten naast het volgen van de cursus in de club tijd besteden aan stageopdrachten en lessen.

Van de 24 cursisten kwamen 13 uit het Land van Heusden en Altena. Van links naar rechts op de foto met diploma Imara den Besten (DGV-Dussen) Cristel Swart (DGV) Maxime van de Water (S&V- Eethen) Michelle Kant (EMS-Almkerk) Conny Pellekaan (EMS) Elise Dalm (EMS en Zilvermeeuw-Sleeuwijk) Danyla van Straten (EMS) Elske van t Hoff (EMS en Zilvermeeuw) Ilona Hartman (Zilvermeeuw) Nadine van Noorloos (Andelo-Andel) Alieke van der Stelt (OKK Werkendam) en Annie van Meteren (Zilvermeeuw).

Op de foto ontbreekt Cheryl Stevens van DGV uit Dussen.

advertentie
advertentie