Klank beleving en workshops met klankschalen

29 juli 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In kunstcentrum TOON aan de Boerenstraat in Gorinchem worden avonden klankbeleving en workshops werken met klankschalen georganiseerd.

De avonden klankbeleving vinden plaats op maandag 30 augustus, 4 oktober en 1 november van 19.30 tot 21.30 uur. Bij kankbeleving ervaren deelnemers de trillingen en resonanties van klankschalen. Zij laten zich meestromen met de resonerende klanken van de klankschalen en andere instrumenten.

Door het beleven en opnemen van de harmoniserende klanken van klankschalen kunnen lichaam en geest tot rust komen. Elke klankschaal heeft zijn eigen unieke klankkleur, trilling, een klankveld waarmee deelnemers verschillende ervaringen kunen beleven. Ontspanning, ervaren van innerlijke rust en ruimte, stilte in zichzelf of juist innerlijk reizen. Ook worden er klankschalen rondom en op het lichaam bespeeld. Een uitnodiging om trillingen en klankvelden te ervaren. In de stilte verschijnt en verdwijnt de klank. Geluidstrilling schept vorm.

Workshops

Op maandag 23 augustus, 6 september en 13 september 2010 worden er Workshop werken met klankschalen gegeven voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot de harmoniserende klanken van de zingende klankschalen. In deze basisworkshop leren deelnemers eenvoudige technieken om de klankschalen intuïtief te bespelen. Zichzelf te ontmoeten door klankbeleving en innerlijke bewustwording. Het gaat vooral om het ervaren van de werking van de klankschalen.

Ervaren wat trilling en klank met iemand doet, voor zichzelf en een ander. De klankschalen werken resonerend en hebben invloed op lichaam en geest. Elke klankschaal heeft zijn eigen unieke klank en trilling (frequentie), een klankveld waarmee deelnemers verschillende ervaringen kunnen beleven. Een innerlijke ontdekkingsreis om te ontspannen of te helen.

Voor meer informatie of aanmelden Tel. 0183-649305 of e-mail lisette.stelt@hetnet.nl

advertentie
advertentie