Cursus EHBO voor kinderen

31 juli 2010 om 00:00 Nieuws

WOUDRICHEM - Ouders, verzorgers, oma’s, opa’s, Kinderdagverblijven (KDV), Kinderopvang (KO), Buitenschoolse opvang (BSO), Naschoolse opvang (NSO) en Gastouderbureaus (GOB), allemaal dragen zij verantwoordelijkheid over kinderen. Kinderen die veel spelen en onderzoeken. Kinderen die steeds weer nieuwe dingen ontdekken. Kinderen die zich niet of nauwelijks van gevaren bewust zijn. Maar: een ongeluk zit in een klein hoekje. Adequate hulp is dan noodzakelijk.

Tijdens de cursus Eerste Hulp aan kinderen leren deelnemers hoe te handelen bij ademhalingsproblemen (verslikking), bewusteloosheid, (brand)wonden, vergiftiging en ander letsel.

De cursus wordt afgesloten met de toets voor het Oranje Kruis certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. Volgens nieuwe wetgeving moeten ook gastouders het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen nog vóór 1 september behalen.

De cursus wordt in drie avonden gegeven op 10, 17 en 24 augustus van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Rondeel in Woudrichem. Deelnemers doen de theorie online via een E-learning module en een boek thuis. Op de drie praktijkavonden leren zij de vaardigheden. De laatste avond wordt afgesloten met de toets. De kosten zijn 120 euro inclusief boek en Oranje Kruis certificaat.

Voor meer informatie mailen naar info@soterios.eu of bellen met 0183-301792 of website www.soterios.eu.

Eerste Hulp aan Kinderen - Weet jij wat je moet doen?

advertentie
advertentie