Van Zuilen Mode biedt klant totaalconcept

20 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – Verleden en heden smelten samen in het nieuwe pand van Van Zuilen Mode dat op donderdag 26 augustus feestelijk wordt geopend. Acht oude panden en een voormalige kerk aan de Arkelstraat 28-38 bieden na een ingrijpende verbouwing plaats aan 1500 vierkante meter mode onder één dak. Het nieuwe winkelpand biedt plaats aan Van Zuilen Damesmode, Uno Due en Heeren van Zuilen. Van den Assem Schoenenmode maakt het plaatje compleet. Enkele dagen voor de opening gaf ondernemer Bert van Zuilen een rondleiding.

Door Ria Scholten

,,Het kerkgebouw op nummer 28 kent een lange historie die terug gaat naar het jaar 1300”, vertelt Bert. ,,Halverwege de negentiende eeuw werd er een bewaarschool voor kinderen in gevestigd. In 1912 werd de Kapel aan de buitenzijde voor 450 gulden volledig gerestaureerd en een halve eeuw later besloot de gemeente tot modernisering van het uurwerk. De toren werd in 1999 gerestaureerd. Het kerkgebouw bood als laatste onderdak aan achtereenvolgens de Christelijk Gereformeerde Kerk en de Vrije Evangelische Gemeente ‘De Ark’ en biedt nu dus plaats aan Heeren van Zuilen.”

De rondleiding begint in de Kapel, waar de blik meteen wordt getrokken naar de authentieke Belgische kloosterdeuren voor de paskamers. In het schip van het kerkgebouw vindt de klant de casual herenkleding. De voormalige buitenspeelplaats achter in het pand heeft deels een glazen overkapping gekregen en biedt plaats aan de dressual herenmode. Door de glazen zijwand is de oorspronkelijke kerkmuur zichtbaar. Het achterdeel van het naastgelegen pand is voorzien van een verdieping met een luxe stadsloft waar de confectie- en maatpakkenafdeling is ondergebracht.

Houtsnijwerk

Het ondergelegen begane grond deel biedt plaats aan Van den Assem met schoenmode voor dames en heren. Opvallend detail is het plafonddeel met kunstig houtsnijwerk dat afkomstig is uit India. In het voorste deel van het pand is Uno Due gevestigd. Stalen elementen in combinatie met de tinten zwart, grijs en wit zorgen voor een bijzondere uitstraling die in perfecte harmonie is met de trendy collectie van Uno Due. ,,Voor de inrichting heb ik inspiratie opgedaan in de New Yorkse wijk Soho en het Meatpacking District”, vertelt Bert.

Van Zuilen Damesmode is als enige niet verhuisd, maar heeft wel een complete metamorfose ondergaan. Blikvanger op de eerste etage is de witte hoogglans bar waar de klanten kunnen genieten van een uitstekende kop koffie of cappuccino of bijvoorbeeld een sprankelende Prosecco. Heel bijzonder is de dressroom waar een comfortabele zitbank en een fonkelende kroonluchter een charmante mix vormen met de strak vormgegeven paskamers.

,,Doordat de panden onderling met elkaar zijn verbonden kunnen we onze klanten een totaalconcept onder één dak bieden”, stelt Bert met voldoening vast. ,,Vanaf de officiële opening op donderdag 26 augustus om 10.00 uur hebben we drie dagen feest. Egrappe Catering verzorgt de catering en houdt een ‘mystery wine’ proeverij, waarmee dagelijks mooie prijzen te winnen zijn. Live muziek maakt het allemaal extra sfeervol. Naast de gebruikelijke donderdag is er vrijdag 27 augustus een extra koopavond tot 21.00 uur.”

Zie voor meer informatie de website: www. vanzuilenmode.nl.

advertentie
advertentie