Werkendam schenkt € 2.500,-- aan Oxfam Novib

20 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - Wethouder Wim de Jong heeft namens de gemeente Werkendam een cheque van € 2.500,-- overhandigd aan mevrouw Mascha Buiting van Oxfam Novib. Dit is de opbrengst van de Actie Regenton die de gemeente in het voorjaar van 2010 heeft georganiseerd.

Toen heeft de gemeente inwoners in de gelegenheid gesteld om tegen een gunstig tarief een regenton aan te schaffen. De gemeente wil hiermee een bijdrage leveren aan goed rioolgebruik en tevens waterverspilling tegengaan. Tegelijkertijd is deze actie ook gekoppeld aan een goed doel: per verkochte ton schenkt de gemeente € 5,00 aan het project Dabane Trust van Oxfam Novib. In totaal zijn er 499 regentonnen verkocht.

Het gebruik van deze 499 regentonnen zorgt voor een drinkwaterbesparing van ruim 1.000 m³ per jaar. Daarnaast kunnen de regentonnen circa 100 m³ regenwater vasthouden, zodat het riool minder belast wordt met regenwater tijdens een zware regenbui. Hierdoor is er minder kans op wateroverlast en hoeft de rioolwaterzuivering minder water te zuiveren.

Dabane Trust is een partnerorganisatie van Oxfam Novib in Zimbabwe. Samen met de lokale bevolking werkt zij aan schoon en veilig drinkwater: ze slaat waterputten en bouwt waterinnamepunten, waar water gefilterd wordt. Ieder waterpunt levert voldoende drinkwater voor 30 families en voor zeven families om een moestuintje te beginnen. Voor € 2500,-- krijgen 50 families toegang tot schoon en veilig drinkwater.

advertentie
advertentie