Jeugdzeilweekend groot succes

22 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Watersportvereniging De Merwede in Gorinchem verzorgde van vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus een zeilweekend. In totaal 50 kinderen in de leeftijd van zes tot en met veertien jaar streden dit weekend om de felbegeerde Blauwe Wimpel.

Op vrijdagavond voeren zo’n 15 zeil- en motorboten met in totaal 50 kinderen en 20 man begeleiding weg van de haven van de Watersportvereniging de Merwede. Ze koersten richting het Esmeer, bij Poederoijen om daar hun jaarlijkse zeilweekend te houden. Vrijwilligers hadden daar al tenten opgezet en met een grote vrachtwagen alle de 10 zeilbootjes vervoerd.

Met prachtig weer en een mooie windkracht 3 -4 werden in totaal 30 wedstrijden gezeild. De finale eindigde in een prachtige overwinning van Lieke Fillekes (10 jaar) die de eerste prijs én de wisselbeker ontving. Tweede werd Shirley Groen (13 jaar) en derde werd Bastian Gebbink (11 jaar). Ook alle poulewinnaars ontvingen een beker. Alle andere kinderen kregen een medaille als aandenken voor het zonnige zeilweekend. De winnaars en de begeleiding eindigden allemaal in het water van de Gorkumse jachthaven.

Het zeilweekend was de afsluiting van een zeilopleiding die de kinderen hebben gekregen van de Optimistenclub. Deze zeilopleiding vindt jaarlijks plaats op door de weekse avonden en op zaterdag.

advertentie
advertentie