Mylan en Manon winnen Slag om Loevestein

22 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

Meet & Greet

met de nieuwe

slotbewoners

POEDEROIJEN - In het televisieprogramma Slag om Loevestein was vanavond (zondag 22 augustus) te zien dat de Brabanders Mylan Lin (30 jaar) en Manon Schuch (24 jaar) de finale wonnen: zij worden de nieuwe bewoners van Slot Loevestein.

In zes spannende afleveringen die werden uitgezonden bij de regionale omroepen Gelderland, Brabant en Utrecht gingen vier koppels met elkaar de strijd aan in de Slag om Loevestein. Het doel: bewoners en beheerder worden van het middeleeuwse kasteel en de Bed & Breakfast runnen in de vesting.

Elke aflevering werden verschillende opdrachten uitgevoerd, van het organiseren van een evenement en het plakken van een band tot het opvissen van de kasteelsleutel uit de slotgracht en het ontvangen van een VIP. De finale bestond uit een brandoefening en het schrijven van een visie op de toekomst van Slot Loevestein. Mylan en Manon uit Breda werden gekozen tot jurywinnaar en wonnen uiteindelijk ook de finale. Vanaf maart 2011 gaan ze wonen in de ambtswoning in de vesting.

Mylan en Manon kijken uit naar een nieuw leven op Loevestein: ,,Wat is het hier fijn. De geweldige rust van ’s avonds en ’s morgens. ’s Nachts hoor je het voorbij varen van de schepen op de Waal. Zo willen we iedere nacht wel in slaap vallen.”

Ook directeur Ien Stijns is blij dat de vacature voor de droombaan is ingevuld. “Slot Loevestein is volop in ontwikkeling met de toekomstige herinrichting van de vesting, de nieuwe publiekspresentatie over de Hollandse Waterlinie en het project Ruimte voor de Rivier. We hebben er veel vertrouwen in dat Mylan en Manon hier samen een goede bijdrage aan leveren.”

Op zaterdag 28 augustus wordt een Meet & Greet georganiseerd met Mylan en Manon. Bij aankoop van een entreebewijs ontvangen bezoekers een set ansichtkaarten die tijdens de signeersessie van 14.00 tot 16.00 uur in het kasteel door Mylan en Manon worden getekend.

Alle uitzendingen zijn nog terug te zien op de website www.slagomloevestein.nl.

advertentie
advertentie