OPEnRAam concert in teken van 'de verleiding'

23 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Grote Markt is zaterdag 4 september wederom het toneel voor het OPEnRAam concert. De afgelopen twee jaar is gebleken dat het concept uit de koker van Roy Grünewald het goed doet in Gorinchem. Zodra de schemer valt verandert de Grote Markt met zijn gezellige terrassen in een heuse openlucht concertzaal, mits de weergoden meewerken. Bij slecht weer of regen wordt het muzikale spektakel verplaatst naar zaterdag 11 september.

Het OPEnRAamconcert is niet alleen vanwege de bijzondere locatie een verrassende gebeurtenis. Het is een openlucht concert vol verrassingen op zowel muzikaal als theatraal gebied. Open ramen, balkons en het plein zelf worden gebruikt als decor voor dit bijzondere spektakel vol dramatische en romantische scénes uit opera's en de klassieke muziek. Dit jaar heeft het concert als thema: 'De Verleiding'.

Het concept wordt laagdrempelig en heel herkenbaar gebracht dus ook voor wie niet van klassieke muziek of opera houdt is het zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen. Uit voorgaande edities blijkt dat het publiek vooral enthousiast is over de thema's als romantiek, wraakzucht en jaloezie. Daarnaast wordt de klassieke muziek nu eens getoond op een hele andere en vooral eigentijdse manier met veel verrassingseffecten.

Het concert vangt om 21.00 uur aan op de Grote markt, maar voorafgaand aan het concert geeft balletschool Marina Bykova op zaterdagmiddag alvast een voorproef van de operasfeer. Overigens is de toegang voor dit bijzondere concert gratis.

Meer informatie is terug te vinden op: www.inextensio.eu/nieuws

advertentie
advertentie