'Dit is de omgekeerde werkelijkheid'

23 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

Als eerste wil ik jullie de complimenten maken over het weekblad De Stad Gorinchem.nl. We wonen nu 4 jaar in gemeente Lingewaal en we lezen het graag en er staan leuke artikelen in. Toch wil ik wel even reageren op de uitgave van afgelopen dinsdag 17 augustus en dan op het artikel : 'Aangifte tegen achtervolging door politieman'.

Als je de foto ziet in de krant denk je dat het gaat om iemand die slachtoffer is. Ik hoop dat alles weer goed is met de jongeman en dat hij in de toekomst weer helemaal gezond wordt, maar toch klopt er hier iets niet! Wanneer je het artikel leest blijkt dat er het volgende is gebeurd:

Ten eerste: M. Elmaci rijdt zonder rijbewijs op een brommer. ( overtreding nummer 1); ten tweede: M. Elmaci negeert het stopteken van een agent ( overtreding nummer 2) en tot slot: M. Elmaci rijdt met grote snelheid door Gorinchem. (overtreding nummer 3)

De agent heeft de jongen aangehouden en hierbij is een botsing ontstaan. Dat is spijtig en ik hoop dat de jongen weer helemaal gezond wordt, maar ik denk wel dat hier de verantwoordelijkheid voor dit alles bij M. Elmaci ligt en niet bij de politie. Gelukkig zijn er geen ander mensen of kinderen aangereden. De vader doet nu net voorkomen alsof zijn jongen onschuldig is en de politie moet worden aangeklaagd. Dit is de omgekeerde werkelijkheid. We wonen in Nederland in een democratie waarbij we de wetten democratisch vaststellen en de politie zorgt voor de uitvoering van deze wetten. Ik vind het jammer dat in dit artikel de politie wordt zwartgemaakt, terwijl deze gewoon zijn werkt doet. Het zou mooi zijn als we in Nederland weer wat meer respect krijgen voor de politie en andere hulpdiensten. Dan was de jongeman gewoon gestopt voor de politie en was dit alles niet gebeurd.

advertentie
advertentie