Koninklijke onderscheiding voor aftredend dijkgraaf

25 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

TIEL - De heer ir. G.N. (Gerrit) Kok uit Wageningen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Van Rumund speldde hem vrijdagmiddag 27 augustus de versierselen op die behoren bij deze Koninklijke onderscheiding. De heer Kok is tientallen jaren op breed maatschappelijk gebied bestuurlijk actief geweest.

De uitreiking van de onderscheiding vond plaats in Tiel tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het afscheid van de heer Kok als dijkgraaf van Waterschap Rivierenland. Tijdens zijn 10-jarige loopbaan bij het waterschapswezen was de heer Kok betrokken bij enkele fusies. Als verantwoordelijk bestuurder trad hij daarbij sturend op. Zijn bestuurlijke kwaliteiten en grote inspanningen hebben een belangrijke rol gespeeld bij een goed verloop van deze complexe processen. Mede door zijn inzet is Waterschap Rivierenland ook sterk vertegenwoordigd op nationaal en Europees niveau. De scheidende dijkgraaf was tevens de drijvende kracht achter de samenwerking van het waterschap en de Organisation pour la Mise en Valeur du fleuve Sénégal (OMVS). OMVS is de stroomgebiedautoriteit van de Senegalrivier, waaraan de landen Senegal, Mauritanië, Mali en Guinée hun beleids- en beheerstaken hebben overgedragen.

Beroepshalve heeft Kok ook bij andere organisaties bestuursfuncties bekleed, zoals bij de Katholieke Nederlandse Boeren- en Tuindersbond (1970-1976), het Ministerie van Landbouw en Visserij (1976-1984), de Aartsdiocesane RK Boeren- en Tuindersbond (1984-1990) en het Landbouwschap (1990-1998). Kenmerkend was zijn krachtige manier van besturen en leiding geven, ook in bijzonder complexe situaties. Hij gaf blijk van een grote bekwaamheid bij het oplossen van problemen.

Ook heeft hij zich in verschillende nevenfuncties ingezet als bestuurder. Op dit moment is hij onder meer actief als voorzitter van de Raad van Commissarissen van woningcorporatie Idealis te Wageningen, voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Slot Loevestein, lid van de Raad van Toezicht van Ziekenhuis Gelderse Vallei, voorzitter van Raad van Commissarissen Rabobank West-Betuwe en lid van de Raad van Commissarissen van de Van de Haar Groep te Wekerom.

advertentie
advertentie