Harmsma loopt stuk op zware dam van GDC

26 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Tjeerd Harmsma werd in de damsimultaans bij GDC als de laatste bedreiging gezien voor koploper Theo de Swart. GDC had een zware dam opgeworpen, waarop Harmsma stuk liep. Zijn score bleef steken op 68%, genoeg voor een duidelijk tweede plaats, maar net te weinig voor de 73% van De Swart.

Merkwaardigerwijs zaten de verliezen voor Harmsma aan het begin van zijn wedstrijd. Theo de Swart en Martijn de Leeuw wonnen vroeg. Met de remises tegen Krijn van Herwaarden, Ger Verhoeven en Henk de Jong steeg de score van Harmsma onvoldoende. In de slotfase steeg de spanning toen Hamsma Martin Cadel, Marienes van Genderen, Ernst de Heer, Arie van Hoogdalem, Manus van Mourik, Hugo Muilwijk en Adriaan Roest wist op te pakken. De remises tegen Henk Stoop, Theo Voorspuij en Rik Verboon bleken funest om de score van De Swart nog te verbeteren.

Op maandagavond 6 september organiseert GDC weer een sneldamtoernooi. Aanwezig zijn om kwart voor 8 in De Aanlegsteiger, Vissersdijk 30, Gorinchem, is genoeg. Later invallen en voor de slotronde om 10 uur vertrekken geeft geen problemen. Er is geen prijs, maar ook geen inschrijfgeld.

advertentie
advertentie