Regio beachsporters pieken in Scheveningen

26 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SCHEVENINGEN / WERKENDAM - In en om het ‘The Hague Beach Stadium’ op het strand in Scheveningen werd het afgelopen weekend gestreden om het Nederlands kampioenschap beachvolleybal in diverse leeftijdscategorieën. Diverse spelers uit onze regio hadden zich via voorronden geplaatst voor deelname aan dit prestigieuze toernooi, en ze boekten hele mooie resultaten.

Veruit de jongste speler aan het toernooi (8 jaar) was de Werkendamse Raisa Schoon, die het met haar partner Britt den Haan heel knap deed en in de categorie onder 14 jaar een vijfde plek behaalde. In deze zelfde leeftijdscategorie werden de Nieuwendijkse spelers Joseline van Drunen en Carine Donkers heel knap derde. Een bijzondere vermelding is er voor de eveneens uit Nieuwendijk afkomstige Britt van Mill, die met gelegenheidspartner Rachel Korver op het laatste moment aan het toernooi werd toegelaten en onder moeilijke omstandigheden toch de nodige punten wisten te behalen.

In de categorie onder 16 deden de eveneens uit Nieuwendijk afkomstige Geralda Donkers en Valerie Ippel het ook goed met een vijfde plaats. In deze zelfde categorie wisten Jessie Colijn, ook uit Nieuwendijk, met haar Bredase partner Jessica Vergeer de finale te bereiken, en zij gingen uiteindelijk als het op één na beste team uit Nederland met de zilveren medaille naar huis. Onder 18 behaalden Kelly Bolink uit Hank met Naomi van de Wijngaard uit Roosendaal ook een knappe vijfde plaats.

De prestaties zijn het resultaat van intensieve trainingen bij zowel beachsportvereniging Werkendam als Breda Beach, onder toptrainers Debora Schoon-Kadijk en Krista Buijs. De komende periode zijn de meeste meiden weer in de zaal te bewonderen bij SSS Volleybal in Nieuwendijk, waar zij zich gaan voorbereiden op de zaalcompetitie, welke eind september van start zal gaan.

Bijschrift foto: Een zilveren plak voor Jessica (links) en Jessie

advertentie
advertentie