Lunchconcerten zijn geweldig initiatief

28 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

Ook de afgelopen zomer organiseerde de Stichting ‘Vrienden van de Grote Kerk’ uit Gorinchem weer de inmiddels traditioneel geworden lunchconcerten. In totaal werden er negen concerten verzorgd door zeer uiteenlopende solisten en ensembles.

Uiteraard is het ene ensemble niet te vergelijken met het andere. Datzelfde geldt voor de solisten die traden. Daarnaast ligt het ene optreden je beter dan het andere. Dat is een kwestie van smaak, maar er werd door iedereen die in de Grote Kerk optrad met veel plezier en volle overgave gemusiceerd. Dat is zeker een compliment waard!

Ook een groot compliment verdient de organisatie van deze reeks lunchconcerten. Er is gezorgd voor veel variatie in ensembles en muziekstijlen.

De publieke belangstelling was heel goed te noemen. Dit is wellicht mede te danken aan de goede publiciteit door met name de ‘Stad Gorinchem’. Het is fijn om in de krant wat achtergrondinformatie over het komende concert te kunnen vinden. Gemiddeld werden de concerten door ongeveer 185 mensen bezocht. De sfeer tijdens de concerten was mede daardoor dan ook prima.

Het is te hopen dat de Stichting erin slaagt dit concept vast de houden en het voor elkaar te krijgen ook volgend jaar weer veel mensen een plezier te doen. Het is een geweldig, laagdrempelig initiatief dat muzikanten en publiek heel dicht bij elkaar brengt.

Ik hoop ook volgend jaar weer samen met veel andere mensen de lunchconcerten te kunnen bezoeken. Als u dit jaar niet geweest bent, is het zeker de moeite waard volgende zomer eens te komen kijken en luisteren.

Henk Bonekamp, Gorinchem

advertentie
advertentie