Snippenfeest een echt waterfestijn

30 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Je zou bijna denken dat er een landelijke campagne nodig is om buren bij elkaar te brengen getuige de door DE en het oranjefonds geïnitieerde burendag van 25 september. Toch wordt er in Gorinchem in diverse buurten gedurende het jaar ook op eigen initiatief een buurtfeest georganiseerd.

Zo ook afgelopen weekeinde in de Espritwijk. Door een klein buurtcomité werd voor de 2e keer een spetterend feest georganiseerd. De voorzitter van het comité merkt op dat naast de hulp van enthousiaste buurtbewoners ook de lokale ondernemers zeer bereid waren hun medewerking te verlenen. ,,Het was opvallend hoe enthousiast de winkeliers in de buurt waren. We wilden de lat dit jaar hoog leggen en er echt een goed feest van maken. Dat is mede dankzij de bijdragen van de lokale middenstand absoluut gelukt. "

Het is uiteindelijk een middag vol vertier op en rondom het water geworden. De kinderen werden geschminkt en genoten van een luchtkasteel en trampolines. Het water werd getrotseerd met de inmiddels in Gorinchem graag geziene meerparels van World on Water. Na de bbq die natuurlijk niet mocht ontbreken werd het feest opgeluisterd door lokale muzikant Joeke Knijft. Een hit bij jong een oud die, tot spijt van zowel organisatie als publiek, halverwege de tweede set door onweer en buien moest worden gestaakt. Maar de sfeer zat er goed in en onder de diverse tenten werd nog gezellig doorgefeest.

advertentie
advertentie