Beatrixziekenhuis blij met cheque van Michel Biemans Toernooi

30 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De kinderafdeling van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van Rivas Zorggroep, heeft zaterdag een cheque ontvangen van €4.000. Dit is de opbrengst van het Michel Biemans Toernooi, dat dit jaar voor de vijfde keer gehouden is. Het ziekenhuis bedankt de organisatoren en alle sponsoren van het Michel Biemans Toernooi voor deze gift.

,,We zijn erg blij dat de opbrengst van het Michel Biemans Toernooi 2010 wordt geschonken aan de kinderafdeling", zegt Yolande Favier, teamleider van de kinderafdeling. De opbrengst van het Michel Biemans Toernooi wordt besteed aan de aanschaf van televisies op alle kamers en om de zalen waar de kinderen gezamenlijk verblijven te voorzien van dierenafbeeldingen. De slaapvertrekken en de muren op de gang zijn onlangs al beschilderd en bestickerd in de stijl van een oerwoud. Zo is er bijvoorbeeld een kangoeroekamer en een pinguinkamer. ,,Met deze gift kunnen nu de hele afdeling omtoveren in een oerwoud", zegt Favier.

De kindvriendelijke aankleding van de kinderafdeling past binnen het Planetree-zorgconcept waarmee Rivas zorg verleent: mensgerichte zorg waarbij de cliënt voorop staat. Rivas streeft hierbij naar zorg die naast een gezond lichaam ook een gezonde geest bevordert. Ook op de kinderafdeling van het ziekenhuis wordt volgens dit concept gewerkt. ,,Een liefdevolle benadering en de nabijheid van familie en vrienden in een prettige omgeving spelen een positieve rol in het genezingsproces", zegt Favier. ,,Door de cheque van het Michel Biemans Toernooi kan het Planetree-onderdeel 'prettige omgeving' verder uitgewerkt worden."

De opbrengst van het Michel Biemans Toernooi wordt ieder jaar aan een goed doel geschonken. Dit jaar is dat de kinderafdeling van het Beatrixziekenhuis. Naast voetbal was afgelopen zaterdag van alles te beleven. Het Michel Biemans Toernooi is een uitje voor het hele gezin, waar elk jaar naar uitgekeken wordt. Het toernooi is mogelijk gemaakt door de sponsoren die of financieel hebben bijgedragen aan dit voetbalfeest, of belangeloos goederen en/of diensten ter beschikking hebben gesteld.

advertentie
advertentie