Opera, ballet en prachtig vioolspel tijdens OPEnRAamconcert

30 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een mooi, spannend en verrassend concept en dat voor zoiets ‘moeilijks’ als opera! Het spektakel aanstaande zaterdag op de Grote Markt in Gorinchem laat zien dat er veel meer mee te doen is. Conceptontwikkelaar Roy Grünewald hierover: ,,we leven in een zap cultuur en mensen willen dingen echt beleven. Het doorsnee publiek van nu kan vaak niet meer het geduld opbrengen om een avond lang te luisteren naar een gezongen verhaal dat in de 19e eeuw is geschreven. Voor onze begrippen veel te langdradig, hoe mooi de muziek ook is." Vanuit hun bureau InExtensio Events produceert hij OPEnRAam samen met zijn compagnon Marijke Kunkeler.

Als het droog blijft zal de jeugdgroep van balletschool Marina Bykova zaterdagmiddag al door de stad dwalen en op sommige plaatsen een voorproefje geven. ’s Avonds komen de ouderen aan bod, immers het thema is ‘de verleiding’. Een keur aan professionele solisten zullen zich vertonen op balkons en vanachter open ramen. We noemen Alberto da Moreno, Nancy Verschuuren en Dutch Diva Astrid van Helden. Marlieke Fris is de enige die uit Gorinchem komt. In haar middelbare school periode speelde ze diverse hoofdrollen in musicals van balletschool Papillon. Daarna ging ze naar het Rotterdams conservatorium en studeerde dit jaar af aan de muziektheater academie. Zaterdag zingt ze onder andere het ‘Voi che sapete’ van Mozart. De scènes worden afgewisseld met ballet en prachtig solovioolspel van Yvonne van der Pol.

Omdat je voor verleiding vaak met z’n tweeën moet zijn, zullen er diverse bekende duetten worden gezongen door leden van Opera Minora uit Rotterdam. Ook zijn er duetten van een geheel andere aard: circus acrobatiek door Bencha. Dit duo is een onderdeel van het bekende Cirque Magnifique dat door de Gorcumer Marc van Laere wordt geproduceerd. Dankzij zijn medewerking is het gelukt om een act van internationale allure binnen te halen. Wel helemaal passend binnen opera en verleiding.

Aanvang 21 uur met een voorprogramma waarin Henk van Zonneveld een instrumentale ouverture zal verzorgen bestaande uit een collage van oude operawerken van o.a. Monteverdi en Händel. Hij speelt op een klavecimbel wat een kopie is van het Rückers instrument uit de 17e eeuw en is gebouwd door Boudewijn Verhoef.

Bij slecht weer of regen wordt het concert verplaatst naar zaterdagavond 11 september.

Info: www.inextensio.eu/nieuws

advertentie
advertentie