Phil Ruitenberg Nederlands Kampioen

30 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SLEEUWIJK / BERGHEM - Met nog 2 wedstrijden te gaan heeft Sleeuwijker Phil Ruitenberg afgelopen zaterdag in Berghem in grootse stijl het Nederlands kampioenschap 50 cc wegrace in de Formuleklasse binnengehaald..

Na de start nam Phil meteen de leiding gevolgd door Roland Wobben en Lennard Hofmeijer, laatstgenoemde was de enige die Phil nog van zijn titel af kon houden als hij tenminste de wedstrijd zou weten te winnen. Halverwege de race had Phil een kleine voorsprong weten op te bouwen op Hofmeijer die inmiddels Wobben was gepasseerd en toen begonnen de eerste druppels te vallen. Zelden was een eindfase van een race zo spannend, een thriller van de bovenste plank kunnen we wel zeggen, Phil hield echter het hoofd bijzonder koel en liet zien dat hij over een enorm talent beschikt.

Met een gebalde vuist in de lucht passeerde hij de finish op slechts een fractie van een seconde gevolgd door Hofmeijer, de titel was binnen en het feest bij de andere teamleden en de supporters barstte los, de ontlading was enorm.

Getooid met de Nederlandse driekleur mocht Phil aan zijn wellicht mooiste ronde uit zijn hele carrière beginnen, het circuit was even helemaal alleen voor de Nederlands kampioen, een werkelijk prachtig moment.

Na uitgebreid de felicitaties in ontvangst te hebben genomen en weer enigszins bekomen te zijn moest er nog een keer worden aangetreden, een wedstrijddag bestaat immers altijd uit 2 manches.Het was inmiddels helemaal droog en na een matige start liet Phil Ruitenberg zien dat hij niet toevallig kampioen is geworden, met grote overmacht wist hij ook de tweede race te winnen en zo nog wat extra glans te geven aan zijn titel.

,,In een woord geweldig, hier hebben we als team lang en hard voor gewerkt en zonder hulp van mensen als Hank van Helden en natuurlijk al mijn sponsors hadden we dit nooit kunnen bereiken maar het is gelukt en dit pakt niemand me meer af," aldus een opgeluchte Phil Ruitenberg.

De volgende race wordt op 11 september in Zwolle verreden, Phil neemt dan zeer waarschijnlijk deel in de Expi klasse, dit is de absolute koningsklasse van het 50cc racen en hierin wordt gereden op slicks en zijn er op het technische vlak wat minder beperkingen.

Mvg. John Rochat

Manager Racing team Ruitenberg

www.philracing.nl

_____

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

_____

advertentie
advertentie