Aantal hulpvragen voor HiP stijgt

1 september 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM /ZEIST – De helpdesk van stichting HiP (Hulp in Praktijk) ziet een stijgende lijn in het aantal hulpvragen dat landelijk binnenkomt. Dit jaar kwam tot nu toe 26% hulpvragen meer binnen dan tot dezelfde periode in 2009. Het is mooi dat zo veel mensen geholpen konden worden in hun nood. In Gorinchem zijn nog genoeg vrijwilligers beschikbaar om op meer hulpvragen in te gaan. De helpdesk van HiP is bereikbaar via 0900 – 447 447 4.

Steeds meer mensen in nood bellen naar HiP voor hulp. Een hulpvraag wordt vervolgens voorgelegd aan één van de hulpbieders uit de buurt. Dit concept blijkt goed te werken en er ontstaan ook veel contacten voor langere tijd. Zo’n 40% van de hulpvragen is structureel en zorgt er dus voor dat mensen langer geholpen worden of minder eenzaam zijn.

Iedereen mag hulp vragen bij HiP, ongeacht afkomst of religie. HiP helpt daar waar gebrek is aan sociaal netwerk, gezondheid en / of financiële middelen. Het is mogelijk praktische hulp te vragen, zoals hulp bij boodschappen of klusjes. Ook sociale hulp is mogelijk: een stukje wandelen, koffie drinken of eens samen er op uit. De hulp wordt verleend door mensen uit Gorcumse kerken die zijn aangesloten bij HiP. Kijk voor meer informatie op www.stichtinghip.nl.

advertentie
advertentie