Handhaving afmeerverbod Merwedekanaal en Verbindingskanaal

3 september 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Booteigenaren die hun boot vanaf 1 oktober in het Merwedekanaal en het Verbindingskanaal afmeren, riskeren het wegslepen van hun boot of een boete.

Het gaat om het gebied tussen Zederik, Giessenlanden en Gorichem. Voor de veiligheid van de scheepvaart is afmeren in deze kanalen verboden behalve bij de aangeduide ligplaatsen. Veel boten liggen momenteel op een verkeerde plek. De provincie Zuid-Holland treedt hiertegen op.

Op 25 augustus heeft de provincie op alle boten die op een verkeerde plaats lagen een sticker geplakt met de tekst: 'Afmeren verboden. Zonder toestemming ligplaats ingenomen'. Booteigenaren krijgen tot en met 30 september de gelegenheid hun boot te verplaatsen. Na die datum sleept de provincie afgemeerde boten weg op kosten van de eigenaar of legt de provincie de eigenaar een dwangsom op om de boot te verwijderen.

Deze handhaving betreft het Verkeersbesluit Merwedekanaal en Verbindingskanaal (1998). Het verkeersbesluit houdt in dat boten niet in deze kanalen mogen aanleggen, behalve bij de aangeduide ligplaatsvakken. Deze worden aangegeven met een blauw infobord met hoofdletter ‘I’. Booteigenaren kunnen vanwege dit afmeerverbod geen ontheffing aanvragen om een ligplaats in het Merwedekanaal en het Verbindingskanaal in te nemen, dus ook niet als de eigen tuin grenst aan het water.

1/1

Bezoekadres

Zuid-Hollandplein 1

2596 AW Den Haag

Tram 9 en bussen 18, 22, 65 stoppen dicht bij het provinciehuis. Vanaf station Den Haag CS is het tien minuten lopen. De parkeerruimte voor auto’s is beperkt.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Urske Kuijpers, telefoon 070 441 7687 of Ineke Pardoen, telefoon 070 441 7254

advertentie
advertentie